Velington, Novi Zeland
Profimedia
Velington, Novi Zeland

Profimedia

Novi Zeland, Foto: Profimedia

Gradić na Novom Zelandu vapi za radnicima, a za potencijalne zaposlene ima i slobodne kuće, međutim, iz gradske uprave demantuju da će plaćati ljudima da se presele. Kaitangata je mestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.

Pročitajte još:

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Prema rečima gradonačelnika ovog mestašca Brajana Kadogena u pitanju su mesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mlečnih proizvoda.

Preporučujemo i ovo:

Ipak, iz Kaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.

– Kruže priče u svetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Kaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika. Međutim, to je apsolutna neistina - objavljeno je na sajtu Kaitangate.

S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva sveta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. „Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika“, navodi se na sajtu.

Ipak, ovaj gradić ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosečna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 eura.