Prijavljeni za novčanu pomoć
Instagram
Prijavljeni za novčanu pomoć

Instagram

Prijavljeni za novčanu pomoć, Foto: Instagram

- To najbolje govori o opravdanosti ove mere, ali i pokazuje građanima da ispunjavamo ono što obećamo. U ponedeljak će biti isplaćeni građani koji su se juče prijavili, a nakon tog dana biće rešavane i preostale reklamacije, kojih je veoma malo, ali koje su važne kako bi svi građani koji imaju pravo, ovu novčanu pomoć i dobili - napisao je Siniša Mali.

Do ponoći, kada je istekao rok za prijavu za pomoć od sto evra, prijavilo 4.325.500 građana, izjavila je danas savetnica ministra finansija Ana Jović, dodajući da će pomoć primiti ukupno oko 6.200.000 ljudi.

Ona je u gostujući u Jutarnjem programu RTS objasnila da, ako se broju građana koji su se prijavili za pomoć od 100 evra doda broj penzionera i korisnika novčane socijalne pomoći koji su automatski bili prijavljeni, ukupan broj građana koji će dobiti pomoć iznosi oko 6.200.000.

Dodala je da će onima koji su podneli reklamacije koje se još rešavaju, isplata biti moguća i posle ponedeljka. Jović je navela da rok za prijavu neće biti produžen.