Banka Poštanska štedionica
Promo
Banka Poštanska štedionica

Promo

Banka Poštanska štedionica, Foto: Promo

Ekspozitura je otvorena u samom centru Zlatibora u prostoru tradicionalnog poslovnog partnera i prijatelja kompanije Dunav osiguranje, rekla je Ivana Sotirov iz Banke Poštanska štedionica.

Dodala je da je ovo jedan u nizu zajedničkih poslovnih poduhvata dve državne finansijske organizacije.

Ekspozitura na zlatiborskoj promenadi je 187 ekspozitura u mreži Banke Poštanska štedionica.

"Banka poštanska štedionica je najveća domaća banka u 100 procentnom državnom vlasništvu, a sledeće godine proslaviće 100 godina uspešnog rada. Danas smo banka koja je prema veličini poslovne mreže i sa 2.000 zaposlenih u samom vrhu bankarskog sektora Srbije", rekla je ona i dodala da se banka ima i dve mobilne ekpoziture po čemu je jedinstvena u Srbiji.

Banka Poštanska štedionica

Promo

Banka Poštanska štedionica, Foto: Promo

"Uvereni smo da će ova novotvorena ekspozitura na Zlatiboru, kao i sama državna banka Poštanska štedionica biti oslonac svim našim vernim ali i novim klijentima u ovom regionu, kao i svim turistima koji će sve više, iz godine u godinu, posećivati ovu planinu", rekla je ona.

Član Izvršnog odbora Dunav osiguranja Miloš Milanović naglasio je da je otvaranje ekpoziture dokaz uspešnosti I raznovrsnosti saradnje sa Bankom Poštanska štedionica koja se već 15 godina širi sve više.

"Naša saradnja je sve čvršća i svakog dana i godine se usavršava, a okrenuta je u posebnom smeru gde je klijent osiguranik, odnosno klijent banke, u glavnom fokusu", rekao je on.

Dodao je da Banka Poštanska štedionica predstavlja najznačajnijeg klijenta Dunav osiguranja u eksternoj prodaji.

On je naglasio da su obe kompanije posvećenje najstarijima, ali i najmlađima i posebno istakao saradnju u oblastima projekta društvene odgovornosti.

"Sa posebnom pažnjom bih istakao Sportske igre mladih koje zajedno podržavamo i u kojima pružamo mogućnost najmlađima da na sportskim terenima uđu u prve životne pobede", rekao je on.

Banka Poštanska štedionica

Promo

Banka Poštanska štedionica, Foto: Promo

Dodao je da će ekspozitura Banke Poštanske štedionice upotpuniti sadržaje koje pruža Odmaralište Dunav.

Banka Poštanska štedionica danas je u centru Zlatibora, na promenade, imala otvorenu i mobilnu ekspozituru sa bankomatom.

Dunav osiguranje od oktobra nudi kovid osiguranje za ceo sve

Kompanija Dunav osiguranje prva će na tržištu Srbije od 1. oktobra za sve destinacije u svetu ponuditi polisu putnog osiguranja koja uključuje i rizik od Kovida-19, a polisa će biti bez vremenskog ograničenja za povratak, najavila je danas predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković.

“Kompanija Dunav osiguranje je u jeku pandemije od virusa Korona uz polisu putničkog zdravstvenog osiguranja za naše osiguranike obezbedila I pokriće od korona virusa, odnosno od Kovida-19. U tom trenutku smo obezbedili pokriće za sve zemlje Evrope, Rusiju, Tursku, I Ujedinjenje arapske emirate. Zbog potreba naših osiguranika od 1. oktobra uvodimo pokriće za Kovid 19 za ceo svet”, rekla je ona.

Dodala je da Kompanija Dunav osiguranje savetuje građane I osiguranike da se ukoliko nije neophodno ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije.

Banka Poštanska štedionica

Promo

Banka Poštanska štedionica, Foto: Promo

“Ipak sa druge strane obezbedili smo kompletno pokriće čak do 35.000 evra ukoliko se desi bilo koji rizik uključujući i Kovid 19”, rekla je ona.

Polise se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Dunav osiguranja I online preko sajta gde je obezbeđeno 15 procenata popusta.

Za sedam dana boravka u inostranstvu polisa putničkog osiguranja sa uključenim Kovid rizikom košta oko 1.200 dinara, a cena zavisi i od zemlje u koju se putuje.

Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inostranstvo zaključili su sa Dunavom polisu putnog osiguranja, a od toga 70 posto njih odlučio se i za osiguranje od finansijskih troškova u slučaju obolevanja od Kovida-19.

Dunav osiguranju podneto je oko 5,4 hiljada odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 miliona dinara.

Marija Stojanović iz Užica pre putovanja u Tursku uplatila je dopunsko osiguranje za Kovid koje joj je pomoglo jer se ispostavilo da je u Turskoj bila pozitivna na testu.

Banka Poštanska štedionica

Promo

Banka Poštanska štedionica, Foto: Promo

“Morala sam neodložno u toku pandemije za Tursku, uzeli smo polisu putničkog zdravstvenog kod Dunav osiguranja koja pokriva i Kovid 19 što nam je bilo jako bitno. Testirana sam po sletanju u Tursku I utvrđeno da je pozitivna. Odmah su me hospitalizovali i ostala sam da ležim u bolnici jer apsolutno kao stranac nigde nisam mogla da krenem”, izjavila je ona.

Kaže da je ka Srbiji mogla da krene tek pošto je dobila prvi negativan rezultat testa i ukazuje da su troškovi lečenja bili jako veliki.

“Ali moje troškove snosilo je Dunav osiguranje, i to za polisu koja me je koštala oko 1.300 dinara. Po povratku u Srbiju u najkraćem mogućem roku, možda je prošlo dva-tri dana, meni je šteta bila nadoknađena i sve je bilo OK”, rekla je Stojanović.

Dodala je da joj je Dunav osiguranje u roku od 2-3 dana platio apsolutno sve troškove lečenja u Turskoj.

“Moja poruka svima je da apsolutno treba da se uzme polisa putničkog zdravstvenog osiguranja koja košta 1.300 dinara, jer apsolutno ne znate šta sve može da se dogodi”, rekla je Stojanović i dodala da se kod Dunava osigurala jer je godinama njihov osiguranik I ima u njih poverenje.