Traktor
Shutterstock
Traktor

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poljoprivrednici u Srbiji mogu sledećeg vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, izjavioje danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za Tanjug rekao da će svi poljoprivednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali prolećnu setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

Ministar naglašava da je Vlada Srbije je potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku.

"Samo vas molim da svi budete odgovorni i svesni, da budete na svojim poljoprivrednim mašinama, a ne da neko pokušava da zloupotrebljava situaciju na jedan drugi način“, rekao je Nedimović.

On je dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je, navodi, zadatak i obaveza.

Za poljoprivredne proizvođače je rekao da su izuzetno disciplinovani i da vode računa o svemu.

"Ako iko u ovom trenutku vodi računa o svemu, o bezbednosti države, o hrani i disciplini u pogledu covida, to su naši poljoprivrednici, tako da potpuno slobodno na njive i neće biti nikakvih problema samo pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanziaciji“, rekao je Nedimović.