NASA
AP Photo/Jae C. Hong, Pool

 

NASA

AP Photo/Jae C. Hong, Pool

NASA, Foto: AP Photo/Jae C. Hong, Pool

NASA je upravo objavila da nudi najbolji posao na svetu, a od "radnika" se samo traži da leži nekoliko meseci u krevetu. Za to će još dobiti 16.500 evra.

Svemirska agencija, koja radi u partnerstvu sa nemačkim aerospejs centrom (DLR), traži zdrave regrute ženskog pola, u dobi od 24 do 55 godina za svoju studiju o veštačkom gravitacionom krevetu, koja istražuje efekat bestežinskog stanja na ljudski organizam.

Pročitajte još:

Ukupno, studija traje 89 dana - pet dana upoznavanja, 60 dana odmora u krevetu, a zatim 14 dana odmora i rehabilitacije astronauta, koji će vas vratiti i spremiti za normalan život.

Učesnici će biti smešteni u jednoj prostoriji, gde će sobna temperatura biti uvek ista, a tokom 60 dana ležanja, sve će raditi u horizontalnom položaju: jedenje, tuširanje, odlazak u toalet.

Preporučujemo još:

Naravno, NASA je mislila i na to šta ako "radnicima" bude dosadno, pa im je dozvolila zabavne aktivnosti, kao što su gledanje televizije i čitanje, a kažu da je ovo odlično vreme za učestvovanje u onlajn obukama ili sticanju novih veština.

NASA logo

Profimedia

NASA logo, Foto: Profimedia

Oni koji učestvuju u istraživanju će takođe potrošiti 30 minuta dnevno u "ljudskoj centrifugi", koja "generiše veštačku gravitaciju i distribuira telesne tečnosti nazad u telo", prema stranici studije.

- Obroci neće uvek biti ekstra zdravi, biće i palačinki i slatkiša, ali će oni biti spremljeni bez aditiva i veštačkih zaslađivača - piše na stranici.

Studija počinje u septembru u nemačkom aerospejs centru u Kelnu.