Siniša Mali u skupštini
RTS/printscreen
Siniša Mali u skupštini

RTS/printscreen

Siniša Mali u skupštini, Foto: RTS/printscreen

Govoreći o rebalansu budžeta, koji je na dnevni red došao kao posledica dobrih rezultata u ekonomiji čime će više novca biti izdvojeno za zdravstvo, ustanove kulture, mlade i sport, ali i za rast plata, Siniša Mali je podvukao da je naša zemlja jedna od retkih u svetu koja je rast životnog standarda postavila kao prioritet.

- Mi smo jedini u svetu imali rast penzija i plata. Penzije su porasle za 5,9 odsto, minimalna zarada za 6,6 odsto, plate u javnom sektoru za 5 odsto. Ovime smo potvrdili da smo jedna od retkih zemalja koja je u uslovima pandemije akcenat stavila na poboljšanju životnog standarda - rekao je Siniša Mali tokom svog obraćanja poslanicima i poduvkao da ukoliko se svi zajedno izborimo za veći rast ekonomije, otvaramo prostor za dalji rast penzija i plata.

Na kraju svog obraćanja narodnim poslanicima, Siniša Mali je sumirao sve aspekte rebalnasa budžeta gde je zaključio da naša zemlja ide u dobrom pravcu i najavio novi rast plata.

- Naša zemlja na čelu sa predsednikom Vučićem, snažno i jako odgovara na sve izazove koji su se pojavili u vreme pandemije korona virusa. Borimo se, evo već preko godinu dana i za spas naše ekonomije, i za zdravlje naših sugrađana. Ogromne smo uspehe uradili u procesu nabavke vakcina, otvaranja novih kovid bolnica, opremanja postojećih kovid bolnica. Sa druge strane, borimo se kroz treći paket pomoći našoj privredi, kroz nikada veće kapitalne investicije, borimo se za 6 odsto rasta do kraja godine, za veći životini standard naših sugrađana, i borimo se za to da kada pandemija korona virusa stane, da budemo među prvima, ili prvi, po stopi rasta u Evropi. To za rezultat ima povećanje plata i povećanje penzija - zaključio je Siniša Mali u svom obraćanju narodnim predstavnicima na šta mu je uzvraćeno ovacijama i ogromnim aplauzom podrške.