Siniša Mali
Alo!/ Dejan Briza
Siniša Mali

Alo!/ Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

* Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je poresku filijalu Centar na Paliluli i filijalu Palilula

* On je najavio uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV-a

* Poreska uprava će od 1. jula biti organizovana na novi način i sa manjim brojem filijala

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je poresku filijalu Centar na Paliluli i filijalu Palilula i najavio uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, tj. uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Pročitajte još:

Zaposleni u poreskim filijalama ministru su preneli da je transformacija Poreske uprave, koja je od 1. jula organizovana na novi način i sa manjim brojem filijala, u praksi dala značajne rezutate.

- Kao što znate, jedna od reformi Poreske uprave bilo je smanjenje broja filijala, sa 178 na 37. U filijali Centar koja sada radi mnogo brže i efikasnije, objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni - kaže ministar i najavljuje da će u narednom periodu obići sve filijale.

Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

- Razgovaraću sa svim zaposlenima, da vidimo šta je to što još možemo da učinimo za njih, jer duboko verujem u to da su uslovi za rad presudni za dobre rezultate. A kad smo kod dobrih uslova, uskoro za sve zaposlene u Poreskoj upravi sledi povećanje plata, kao i ostalima u javnoj administraciji.Osim toga, želimo da dodatno ulažemo u treninge i obuke zaposlenih - kaže ministar i dodaje da se ovde transformacija Poreske uprave ne završava.

- Nastavljamo sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu. Ovo je jedna od značajnijih uprava koja zaslužuje savremenu zgradu. Na kraju, najveći deo prihoda u budžet Republike Srbije dolazi upravo preko Porske uprave - kaže Mali.

Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

Obilasku filijala prisustvovali su i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, direktorka filijale Centar Smiljana Balšić i direktorka filijale Palilula Gordana Alempijević.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete