Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iz ministarstva su se oglasili na zvaničnom Instagram profilu i naveli da će prva isplata biti 8. arila, zatim u maju i junu.

- Prva isplata minimalne zarade u okviru trećeg paketa sledi 8. aprila i odnosi se na mesec mart, a zatim posle toga slede uplate u maju i junu. Biće ponovljen isti princip kao i prošlog puta, koji privrednici već dobro poznaju - novac će biti uplaćen na posebne namenske račune koje će za njih otvoriti Uprava za trezor, a odakle će novac moći isključivo da se prebaci na račun zaposlenog - piše u objavi na zvaničnom Instagram profilu ministarstva finansija.

 Takođe, iz ministarstva navode i koji uslovi moraju biti zadovoljeni kako bi se ostvarilo pravo na pomoć za koju je izdvojeno 69,8 milijardi dinara.

- Što se tiče uslova za korišćenje ovih mera, oni su sledeći: privrednici koji žele da koriste ove mere ne smeju da smanje broj zaposlenih za više od 10% do isteka tri meseca od isplate poslednjeg minimalca, i takođe ne mogu da isplaćuju dividende. Za ovu meru će biti izdvojeno 69,8 milijardi dinara - stoji u objavi.

Pročitajte još: