Ministarstvo finansija
Alo!/Vladimir Marković
Ministarstvo finansija

Alo!/Vladimir Marković

Ministarstvo finansija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Na nivou opšte države, u periodu januar - mart, zabeležen je fiskalni suficit od 11,2 mlilijardi dinara (0,9 odsto BDP) i primarni fiskalni suficit u iznosu 57,3 milijardi dinara (4,8 odsto BDP-a).

 

U martu je ostvaren deficit od 6,4 milijarde dinara. Naplata prihoda u martu iznosila je 98,5 milijardi dinara, od čega se na proreske prihode odnosilo 78,1 milijardu dinara.

ZA GODINU DANA NAM UZELI MILIJARDU EVRA! Evo kako ofšor kompanije iznose novac iz Srbije, potpuna promena na vrhu, sada sve pare idu NA ISTOK!

Uobičajeno najveći deo poreskih prihoda odnosio se na uplatu PDV u iznosu od 32,8 milijardi dinara i akciza u iznosu od 17,6 milijardi dinara.

Porez na dobit u martu iznosila je 17,8 milijardi dinara, neporeski prihodi naplaćeni su u iznosu od 20 mlijardi dinara, dok je priliv donacija u martu iznosio 400 miliona dinara.

PRIJAVE DO 31. MAJA Ovaj grad u Srbiji poklanja kuće parovima: Potrebno je samo da ispunite dva uslova, a ne morate da budete u braku!

Rashodi budžeta su u martu iznosili 104,9 milijardi dinara. Troškovi za zaposlene bili su 23,4 milijarde dinara, a transferi fonda PIO, RFZO, NSZ i fonda Socijalnog osiguranja vojnih osuguranika (SOVO) 15,1 milijardi dinara.