TREBA VODITI RAČUNA I O DRUGIMA Ministarstvo apeluje na solidarnost među privrednicima

Imajte obzira

Otvaranje fabrike
Foto: Alo.rs

Ministarstvo privrede uputilo je danas apel privrednim subjektima da pokažu odgovorno ponašanje i solidarnost u situaciji izazvanom pandemijom virusa COVID 19 koja se odrazila na sve sfere života, a pogotovo na poslovanje privrede.

Kako se navodi u apelu, u zajedničkom interesu je očuvanje likvidnosti privrede a veoma je važno da uz očuvanja zaposlenosti privredni subjekti pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini.

“Ministastvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu ali i o interesu svojih partnera”, navodi se u apelu i dodaje da je to način da se kroz solidarnost zajednički prebrodi period smanjenje privredne aktivnosti.

Kako se navodi, usled povezanosti svih privrednih subjekata “jedino ako u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednost stanja brzo podignemo privrednu aktivnost”.

Ministarstvo podseća da ukoliko zbog primene prinudne naplate veliki broj subjekata bude blokiran i ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, te tako bude onemogćen da nastavi sa radom - put oporavka za celu privrednu a pogotovo velike sistee biće znatno duži i teži.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi