Siniša Mali
Alo!/ Dejan Briza

 

Siniša Mali

Alo!/ Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Konvencija ima 128 potpisnica

* Stupiće na snagu 1. decembra 2019

* Građani imaju dodatnih šest meseci za pribavljanje dokaza

Građani koji ostvaruju prava na isplatu stare devizne štednje, a nisu uspeli da ispune zakonsku obavezu i pribave potrebnu dokumentaciju do 23. juna, imaće dodatnih šest meseci za pribavljanje dokaza, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Obrazlažući u Skupštini Srbije Zakona o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje gradjana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritoriji bivše SFRJ, Mali je izrazio nadu da će do 23. decembra 2019. gradjani uspeti da pribave dokumenta iz bivših jugoslovenskih republika, kojima će utvrditi pravo na isplatu devizne štednje.

"Potvrdjivanjem Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći očekujemo da ćemo smanjiti rizik od izbegavanja plaćanja poreza, jer povećavamo broj zemalja sa kojima razmenjujemo podatke o izbegavanju dvostrukog oporezivanja", rekao je ministar Mali.

Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Konvencija ima 128 potpisnica i stupiće na snagu 1. decembra 2019.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas četrnaesto vanredno zasedanje, razmatranjem dva predloga zakona iz oblasti finansija, dok će u nastavku razmatrati Predlog zakona o trgovini i izmene Zakona o elektronskoj trgovini, kao i Predlog zakona o robnim rezervama.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

Viktor

15.07.2019 15:50

Dobre vesti za mnoge građane.