Marko Ilić
Facebook/Printscreen/Marko Ilić
Marko Ilić

Facebook/Printscreen/Marko Ilić

Marko Ilić, Foto: Facebook/Printscreen/Marko Ilić

Odlučio je da tamo u porodičnoj kući proizvodi džemove. Ilić je rekao da je ta odluka začudila mnoge njegove prijatelje i poznanike, ali da je on čvrsto rešen da se tim poslom bavi i ubuduće jer veruje da može da donese dobru zaradu.

Ali zato zarađuju na njima kao da su suvo zlato! Nećete verovati koliko novca godišnje donose

AUTOR: Novčanik.hr/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 21.07.2019. 17:48 Omiljeno slatko pecivo mnogih Krofne, Foto: Profimedia *Dolaze sa evropskog kontinenta *Najpre su pravljene bez rupe u sredini *Danas se prave u mnogo boja i sa raznim dodacima Američka krofna, ili slatko prženo pecivo (amerikanci bi rekli donut), omiljena je poslastica mnogih.

- Prošle godine sam krenuo da proizvodim zimnicu i to na nagovor tetke Ljiljane Petrović koja je u Tamnjanici počela da uzgaja lavandu i smilje, ali i borovnice i ruže. Počeo sam da prerađujem pre svega borovnice i ruže, a onda i divlje jagode. Prošle godine su to bile skromne količine, a ove godine sam uvećao proizvodnju. Od početka godine proizveo sam 12.000 tegli džema - izjavio je Ilić.

Pročitajte još:

On je kazao da prodaja domaće zimnice iz Tamnjanice ide dobro, tako da planira otvori i svoje prodavnice, pre svega u Nišu i Beogradu.

- Radim na tome da od proizvoda sa etiketom "Tamnjanica eko plantaže" napravim brend. Planiram da osim slatke, proizvodim i slanu zimnicu. Prerađivaću papriku i praviti ajvar - istakao je Ilić.

Prema njegovim rečima, trenutno mu je najveći problem pronalaženje radnika za proizvodnju.

- U Tamnjanici nema mladih ljudi, ostala su samo staračka domaćinstva. Radnike uglavnom pronalazim u Beloj Palanci i okolnim mestima - izjavio je Ilić.

Ponovo poskupljuju cigarete, a ovo su nove CENE!

AUTOR: Dnevnik/D.S. DATUM I VREME: 20.07.2019. 15:16 Narednih dana poskupeće cigarete proizvođača u Srbiji Prolaznici, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Poskupljuju cigarete * Cene cigareta u Srbiji već su ove godine povećane u februaru * Sada paklica "pal mala" umesto 260 dinara košta 270 Na kioscima i prodavnicama paklica cigareta "Brtitiš-Amerikan tabaka" iz Vranja je deset dinara skuplja.

Selo Tamnjanica sa osamdesetak kuća na obroncima Suve planine oživelo je poslednjih nekoliko godina zahvaljujući plantaži lavande i smilja koja je u ataru tog sela "narasla" na preko 200 hektara.

Od sada ćemo svi morati I OVU stavku da PLAĆAMO!

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je danas Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS), na panelu pod nazivom „Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje".

U Tamnjanicu se poslednjih par godina osim Marka doselilo još desetak ljudi što je za meštane pravo čudo jer su u proteklih pola veka otuda svi samo odlazili.

BONUS VIDEO: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Komentari (1)

Menadzer rent a car

22.08.2019 11:52

Moze da se zaradi samo kad se hoce.