Siniša Mali
Alo!/ Dejan Briza
Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

 

* Albanci su uložili veliki napor da uđu u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija

* U resoru finansija tzv. Kosova kažu da ova "država" uopšte nije ni aplicirala za članstvo

* Siniša Mali je naglasio da će Srbija ubuduće sprečiti takve planove lažne države

Notorne laži kosovskih zvaničnika su nešto na šta smo, na žalost, navikli prethodnih godina. Neprihvatanje realnosti je u njihovom maniru, a očigledno je da su teško prihvatili činjenicu da nisu primljeni u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija. Iako tvrde da nisu lobirali, jasno je da su uložili ozbiljan napor da uđu u tu značajnu međunarodnu organizaciju, u čemu nisu uspeli.

Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

To kaže ministar finansija Siniša Mali, reagujući na izjavu prištinskog savetnika u resoru finansija Ljuljzima Rafune, koji je rekao da tzv. Kosovo uopšte nije ni apliciralo za članstvo, da to što nisu primljeni ne predstavlja veliki gubitak, kao i da nisu ni lobirali za članstvo.

Ministar Mali dodaje da će naša zemlja i ubuduće sprečavati predstavnike tzv. države Kosovo da uzurpira prava koja im ne pripadaju.

Pročitajte još:

Iz dokumenata se vidi da je Priština podnela molbu za prijem 9. juna prošle godine, koja je zvanično, tajnim glasanjem, odbijena na Generalnoj skupštini IOTA, održanoj od 2. do 4. jula u Briselu. A da im je i te kako važno da se nađu u društvu poreskih uprava iz sveta vidi se iz dopisa poslatog generalnom sekretaru organizacije.

Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

Tako je direktor tzv. kosovske poreske uprave, kao argument da je Prištini mesto u IOTA, naveo i da je "Kosovo priznalo 113 država članica Ujedinjenih nacija", i da su članovi dve organizacije UN - Svetska banka i Međunarodni monetarni fond.