Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić je rekao je da je srećan što ponovo može da ugosti u Srbiji svog beloruskog kolegu, jedinog političara koji je Srbiju posetio za vreme NATO bombardovanja.

„Nikada nećemo zaboraviti vašu posetu 1999. Bili ste jedini svetski lider, koji je u trenutku kada je Srbiji bilo teško, došao i želeo da pokaže koliko voli srpski narod i našu Srbiju“, kazao je on na početku sastanka u četiri oka.

Lukašenko je istakao da je njegova poseta Srbiji 1999. godine bila "poseta braći i prijateljima".

Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Mi smo vaši ljudi i vi ste naši. Mnogi su pokušali da nas posvađaju, ali smo realizovali naše planove. Posle 20 godina sastajemo se ponovo, današnje vreme je komplikovano", rekao je na početku razgovora i dodao da je Srbija predivna zemlja, kakve nema ni na Balkanu, ni u Evropi ni na svetu.

Srpski narod, naglasio je Vučić, voli beloruski narod i poštuje sve što je Lukašenko uradio i napravio od njegove zemlje.

„Želimo da sačuvamo najbolje odnose između naših prijateljskih naroda i država. Naši politički odnosi su iskreni, otvoreni i prijateljski i bratski, što se ekonomskih odnosa tiče trgovinska razmena raste. Još mnogo toga možemo da radimo da bi uvećali ekonomsku razmenu do 500 miliona dolara na godišnjem nivou“, kazao je on.

Vučić je izrazio uverenje da će uz podršku Lukašenka, njegovu energiju, rad i trud taj posao moći da se obavi.

„Vama hvala na dolasku u Srbiju. Nama vaša poseta mnogo znači i molimo vas da češće dolazite u našu zemlju“, istakao je on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Tête-à-tête razgovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 3, 2019 at 1:41am PST