Banka Kredit Ekonomija Posao Advokat Ugovor
Shutterstock
Banka Kredit Ekonomija Posao Advokat Ugovor

Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Maršalov plan za pandemiju" potreban je da se ekonomije pravilno oporave nakon Velikog zaključavanja, tvrdi dugogodišnji ekonomista iz britanskog finansijskog okruga. Takođe upozorava da "jednostavno ubacivanje milijardi" u finansijski sistem neće sam doneti oporavak.

Finansije Ekonomija Berza Ulaganja Privreda Investicije

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Verovatnije je da će ekonomije imati oporavak u obliku slova U ili čak l, jer upijanje biliona kreditnog novca u finansijski sistem neće doneti oporavak ako profitabilnost u proizvodnim sektorima ostane niska. Ono što je potrebno jeste ogroman Vladin program ulaganja koji je usvojen tokom Drugog svetskog rata u civilne i zelene projekte za obnovu rasta i zapošljavanja. „Maršalov plan“ za pandemiju.

Sputnjik: Kako svakodnevne ljude pogađa trenutna kriza?

Roberts: Nekoliko studija pokazuje da su radnici koji ostvaruju najnižu platu i na takozvanim (ali potrebnim) poslovima sa niskim kvalifikacijama, najviše pogođeni. Profesionalni radnici mogu raditi od kuće i nisu videli velike gubitke prihoda. Ostali koji moraju ići na posao trpe najveće gubitke i takođe se suočavaju sa izgledom da nemaju posla.