Prodavnica
Alo!/ Dejan Briza
Prodavnica

Alo!/ Dejan Briza

Prodavnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Cena živih svinja povećana je na 180 dinara po kilogramu

* Moguće je da će cena još rasti

* Doći će i do rasta cena u maloprodaji

Na domaćem tržištu, cena živih svinja povećana je sa 160 na 180 dinara po kilogramu. Stručnjaci napominju da je moguće da će cena žive vage svinja još rasti u narednom periodu, sve do Božića. Od raspoložive količine mesa na tržištu zavisi da li će se i kada takva situacija odraziti na cene u radnjama.

meso

Foto Rajko Ristić

meso, Foto: Foto Rajko Ristić

Postoje naznake da će cena živih svinja rasti zbog povećne tražnje. U zavisnosti kolike su zalihe svinjetine, toliko će i poskupeti. Sa trenutnim cenama nema razloga za poskupljenje mesa jer su cene u maloprodaji već formirane na nabavnu od 180 dinara. Mada, sudeći po pređašnjem iskustvu, verovatno će doći do poskupljenja u maloprodaji. Cene su visoke jer je sezona slava, svinja nema dovoljno i uvoz je neisplativ.

Pročitajte još:

Doduše, višak junetine, zbog zastoja izvoza u Tursku, nije doprineo padu cena u radnjama. Nezvanično se saznaje da bi prve isporuke za tursko tržište trebalo da krenu ovih dana. Izvozna klanica poslednjih dana obrađuje meso sa svojih farmi, tako da se ne može očekivati veća potražnja junadi.

Bonus video - Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Komentari (2)

micika

19.11.2019 12:10

dizi jos nek jedu bogati.

beba

19.11.2019 13:30

@micika - na selo pa drzite svinje.