Balkan mapa
printscreen
Balkan mapa

printscreen

Foto: printscreen

Istakla je da to zlato predstavlja 14 odsto od ukupnih deviznih rezervi, koje su dvostruko uvećene u odnosu na 2018. godinu.

"Posle kupovine u 2019. godine, mi smo i u ovoj kriznoj godini u dogovoru sa predsednikom i vladom nastavili da se odgovorno ponašamo i uvećavamo devizne rezerve, najstabilnijim delom, to jest zlatom", navela je Tabaković.

Jorgovanka Tabaković

Tanjug/Sava Radovanović

Jorgovanka Tabaković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Istakla je da je u vreme krize obaveza donosioca odluka svuda u svetu da deluju sinhronizovano, prema svega obaveza prema građanima.

Tabaković je naglasila da NBS vodi odgovornu politiku i da je zbog toga već godinama niska i stabilna inflacija i imamo stabilan devizni krus.

Podsetila je da je Srbija juče na međunarodnom finansijskom tržištu emitovala desetogodišnju evroobveznicu u iznosu od 1,2 milijardi američkih dolara, po kuponskoj stopi od 2,125 procenata i stopi prinosa od 2,35 odsto i istakla da je Srbija postigla najpovoljniju cenu finansiranja od 1,066 odsto, što su do sada najniže kamatne stope.

Pročitajte još:

 

Komentari (3)

pinokio

24.11.2020 14:10

Postovana , cico , kad smo mi tako uspesni , sto smo zaduzili sebe i unuke po povoljnim kamatama , u miljijaradama evra , kako li su oni neuspesni , sto su nam pozajmili te silne milijarde evra ,Normalan svet se raduje kad vrati kredit ili kada on daje kredit i zaradjuje na kamatama , putuj igumane ....

Ivan

24.11.2020 15:15

Nikad nam bolje nije išlo,kako za koga.

misa

24.11.2020 15:48

a da li se zna koliko zlata su Kinezi izneli