Penzioneri
Alo!/Rajko Ristić
Penzioneri

Alo!/Rajko Ristić

Penzioneri, Foto: Alo!/Rajko Ristić

* Siniša Mali obišao je Klub za stare na Vračaru i tom prilikom najavio da će 5. novembra ove godine biti isplaćena obećana pomoć penzionerima

* Pomoć stiže mesec dana ranije nego što je planirano

* Mali je najavio da već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. ''švajcarskoj formuli''.

Jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara biće isplaćena oko 5. novembra, mesec ranije nego što je planirano, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Vučić tražio od voditeljke da kaže istinu - Đubre izdajničko, slobodno recite!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Jutarnjem programu Prve televizije gde će odgovarati na pitanja u vezi sa aktuelnim temama. 11.10 Predsednik je dodao da će uskoro biti iznet nacionalni investicioni plan od 10 milijardi evra. - Kada uložite ogroman trud i rad i još ne smete da pričate o tome, ljudi to vide - istakao je predsednik Srbije.

''Ovo je samo prvi korak ka tome da našim penzionerima bude bolje. Ovoga ne bi bilo da nije završena konsolidacija naših javnih finansija i da nismo prošli kroz težak period reformi od 2014. godine'', rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Kako je dodao, sada sa suficitom u budžetu i sa stabilnim finansijama država može da pomaže najstarijim sugrađanima.

Mali je danas obišao Klub za stare na Vračaru i tom prilikom najavio da će 5. novembra ove godine biti isplaćena obećana pomoć penzionerima u visini od 5.000 dinara.

„Ono što je lepa vest je da ćemo oko 5. novembra, dakle mesec dana ranije nego što smo planirali, isplatiti jednokratnu pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, to je upravo rezultat reformi koje smo pokrenuli 2014. Danas imamo priliku da govorimo o povećanju plata i penzija upravo zahvaljujući tim reformama koje smo sproveli“, izjavio je Mali.

Siniša Mali

Printskrin

Siniša Mali, Foto: Printskrin

On je podsetio da su najviše zahvaljujući podršci najstarijih sugrađana završene teške mere finansijske konsolidacije i u Beogradu i u Srbiji.


„Danas umesto deficita, umesto visokog javnog duga mi pričamo o suficitu u budžetu, o novim autoputevima, fabrikama, pričamo o povećanju penzija, povećanju zarada u javnom sektoru“, istakao je Mali.

On je podsetio i da će od 1. januara biti povećane penzije, po švajcarskoj formuli, gde se penzija određuje na osnovu visine prosečne plate i visine inflacije.

Siniša Mali

Printskrin

Siniša Mali, Foto: Printskrin

„To je najbolja moguća formula koja se primenjuje u celom svetu. Mi već sada znamo, a za par dana ćemo znati sigurno, da li je reč o povećanju penzija između 5.3 i 5.4 odsto“, rekao je Mali.


Prema njegovim rečima uz jednokratnu pomoć ide se i na povećanje penzija i to je sve rezultat teških reformi koje su sprovedene od 2014. godine.

„Finansije su nam potpuno stabilne, privreda ostvaruje rast, prosečne zarade takođe rastu. Mi ćemo već u decembru imati prosečnu platu veću od 500 evra, a bila je pre samo par godina 328 evra. Dakle, kako nam ekonomija ide bolje tako će i penzije rasti iz godine u godinu i može da bude samo bolje“, naglasio je Mali.

On je istakao da rezultata ne bi bilo bez strpljenja i podrške najstarijih.

Siniša Mali

Printskrin

Siniša Mali, Foto: Printskrin

„Nije bilo lako te 2014. godine, ali hvala vam na podršci i od predsednika Vučića i svih nas jer ste vi bili ti koji su podneli najteži deo reformi da bi mi danas pričali o tome da otvaramo nove klubove za stare, da omogućavamo veće plate i penzije, i to je u najvećoj meri vaša zasluga i svih nas koji se trudimo da zajedno sa vama ovu državu učinimo boljim i lepšim mestom za život“, istakao je Mali.

Mali je je govoreći o klubovima za stare istakao da je lepo da postoje takva mesta za druženje, socijalizaciju i kreativnost.

Pročitajte još:

Mali je najavio da već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. ''švajcarskoj formuli''.

''Penzije će zavisiti od povećanja prosečne plate i rasta inflacije u našoj zemlji. Već sada možemo da kažemo da će to biti oko 5,3 - 5,4 odsto'', dodao je Mali.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Marija

22.10.2019 23:51

Hvala do neba, Nadam se da niste nikome konfiskovali da bi nama ovu milostinju udelili,Necu zaboraviti taj osecaj kada ste mi svagog meseca dugi niz godina uzimali moje.Zato i ja ne bi volela tudje,