APR Agencija za privredne registre
Rajko Ristić
APR Agencija za privredne registre

Rajko Ristić

APR Agencija za privredne registre, Foto: Rajko Ristić

* Privrednici još danas mogu besplatno da se registruju

* Sutra će vas to koštati 2.800 dinara

* Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a

Da li zbog neobaveštenosti ili nemarnosti tek ovo je donelo neverovatne gužve ispred šaltera ali i usijalo telefon Agencije za privredne registre.

Privrednici su obavezni da se reistruju jer ih na to obavezuje Zakon o privrednim društvima donet polovinom prošle godine. Od sutra, 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate. Preduzetnici su dakle imali period od godinu dana da se prilagode.

Ana Brnabić objavila: Od 1. januara ogromno povećanje penzija!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 28.09.2019. 10:07 - 28.09.2019. 10:23 Nadam se da ćemo u narednih nekoliko meseci spustiti nezaposlenost na ispod 10 odsto, rekla je Brnabićev Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je danas da će se 1.

- Pozivali smo, pisali obaveštenja, slali smo poruke i putem medija, a poslednjih pet dana telefon non - stop zvoni - rekli su u APR. Kako objašnajvaju mnogi su se očigledno tek sada setili svoje obaveze.

- Postupak se ne zavrašava sutrašnjim datumom, samo više neće biti besplatan, a to je najavljeno pre godinu dana. Preduzetnici i privredna društva imaju obavezu da se upišu elektronsku adresu - rekli su nam.

Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak. Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte.

PROČITAJTE JOŠ:

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre- Brankova 25, Beograd, i ne mogu se slati elektronskim putem. Nakon 1. oktobra 2019. godine, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati (naknada promene podatka).

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finasijskih izveštaja preduzeća.

Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta