Kraš
Youtube/Printscreen
Kraš

Youtube/Printscreen

Kraš, Foto: Youtube/Printscreen

* "Nemamo komentar", rekli su u kompaniji "Kappa Star Group" čiji je vlasnik Nebojša Šaranović trenutno jedna od najviralnijih ličnosti u hrvatskim medijima zbog navodog preuzimanja zagrebačke kompanije "Kraš" od strane ovog srpskog privrednika

* Prema informacijama Zagrebačke berze, na kastodi računu je do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 deonica Kraša

* Deonica Kraša je prethodnih dana bila najtraženija na Zagrebačkoj berzi s ukupnim prometom od preko 1,83 miliona evra u utorak

Hrvatski mediji preneli su, podsetimo, da je Šaranović u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star, kupio veliki broj deonica u kompaniji Kraš, kao i da je kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljana sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija.

Prema informacijama Zagrebačke berze, na kastodi računu je do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 deonica Kraša, a u petak ili ponedeljak pređen je prag od pet odsto.

Korisnike kreditnih kartica čeka ogroman šok!

AUTOR: Alo/Index.hr DATUM I VREME: 14.09.2019. 18:11 - 14.09.2019. 18:46 Kakve su to promene u pitanju? Foto: Alo/Dejan Briza Danas na snagu stupa revidirana Direktiva o platnim uslugama (PSD2) za koju se previđa da će značajno promeniti bankarski sektor - stvoriti uslove za razvoj novih usluga, otvoriti tržište novim, manjim igračima, doneti veći stepen konkurencije i na kraju pojeftiniti usluge.

Ugledni tamošnji mediji iz sveta biznisa praktično su podigli buru informacijama da je "srpski biznismen misteriozni kupac deonica Kraša". Zagreb bruji, a tamošnjoj investicionoj javnosti i danas i prethodnih dana navodna kupovina Kraša od strane srpskog privrednika, jedna je od top tema.

Pročitajte još:

Inače, deonica Kraša je prethodnih dana bila najtraženija na Zagrebačkoj berzi s ukupnim prometom od preko 1,83 miliona evra u utorak. Dan pre, ovom deonicom trgovalo se još više - u ukupnom iznosu od 5,1 milion evra, tako da je cela priča na berzi među ulagačima dobila naziv "šoping ludilo". Na činjenicu da je deonica Kraša duplirala vrednost hrvatski mediji su reagovali ocenama da je akcija Kraša "podivljala" i da nepoznati kupac plaća dvostruko više od nominalne vrednosti. Deonica Kraša, inače je bila u fokusu investitora i tokom prethodne nedelje kada je Mesna industrija braća Pivac iz Hrvatske najavila ponudu za preuzimanje Kraša.

Ministarstvo saopštilo - Na račun leže 30.000 dinara!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 11:38 - 13.09.2019. 11:58 Divne vesti! Šalter, Foto: Tanjug Isplata dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima za školsku 2018/19. godinu počinje u ponedeljak 16. septembra, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. AUTOR: Srpski telegraf/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 07:46 Dobre vesti!

Da vlasnik kompanije Kappa Star grupe želi preuzeti primat u konditorskoj industriji, potvrdili su još 2017. kada su kupili srpskog konditora Banini iz Kikinde. Tačnije ovu kompaniju je kupila kompanija Jafa koja posluje u okviru grupacije Kappa Star i to na javnom nadmetanju u Kikindi, po početnoj ceni do 15 miliona evra. Jafa je bila jedini učesnik nadmetanja, jer je jedina uplatila depozit od oko šest miliona evra, što je 20 odsto od procenjene vrednosti od 30 miliona evra.

Zanimljivo je da su 2010. godine srpski mediji pisali kako je Kraš hteo da kupi Jafu iz Crvenke, ali ih je vlasnik ovog srpskog konditora odbio.

Kapa Star

Kappa Star Grupa je investiciona kompanija koju čini pet članica - dve fabrike biskvita i keksa Jafa u Crvenki i Banini u Kikindi, kao i tri kompanije čija je osnovna delatnost papir - Fabrika kartona u Umci, Papir servis FHB u Beogradu i kompanija Ekostar Pak čije je sedište takođe u Beogradu.

Knežević objavio snimak koji ruši vlast u Podgorici, zbog 800.000 evra beže iz Crne Gore!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 16.09.2019. 19:54 Duško Knežević, predsednik Atlas grupe, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, objavio je novi snimak, koji navodno dokazuje umešanost vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, u korupciju. Duško Knežević i Milo Đukanović , Foto: privatna arhiva Stanković to negira i kaže da bi Kneževiću na snimku mogli da pozavide svetski reditelji.

Kraš - tradicija duga 110 godina

Kraš je bio je jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ i kompanija koja je zahvaljujući kvalitetu i tradiciji, i danas poznata po svojim brendovima i slatkišima širom regiona, Evrope i sveta. Prema zvaničnim informacijama, ova zagrebačka kompanija danas je vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija je osnovana u prestonici Hrvatske, na temeljima fabrike za proizvodnju čokolada Union pokrenute 1911. godine.

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija