Terminal
Strahinja Babović
Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

Nakon obilaska objekta medijima se obratio najpre gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. On je istakao da mu je današnja poseta pričinila veliku radost i da se uverio da je „Terminal SU“ zaista objekat urađen po najvišim svetskim standardima. Gradonačelnik je naglasio da nije došao samo da pruži podršku jednom od najuspešnijih subotičkih privrednika i njegovoj kompaniji, već i da zajednički objave da je početkom rada ovog logističkog centra u punom kapacitetu i preseljenjem pratećih službi zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra Subotice.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 „Moram da istaknem da je, krajem 2019. godine, završetkom obilaznice oko Subotice, popularnog „Ipsilon kraka“, najviše zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jedan deo teretnog saobraćaja bio izmešten iz grada. Jedan deo je ipak, zbog obaveza prema carini, sanitarnim inspekcijama, kao i usluga špedicije morao da ulazi u grad. Međutim, izgradnjom ovog logističkog centra, rešen je konačno taj problem.“ – rekao je, između ostalog gradonačelnik.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 On se dalje zahvalio Subotičanima na podršci za ideju da se službe izmeste na lokaciju gde je izgrađen „Terminal SU“ koja je idealna jer se nalazi na samom kraju predgrađa, a u blizini auto puta E-75, odnosno petlje „Subotica – jug“ putem koje se kamioni mogu isključiti sa autoputa i direktno doći do novog logističkog centra. Nakon završetka svih procedura u terminalu prevoznici mogu da nastave dalje ka privrednoj zoni u Malom Bajmoku i graničnom prelazu Кelebija ili da se vrate u tranzit – dodao je gradonačelnik Bakić, naglasivši da „Terminal SU“ zaista pruža i dodatne važne usluge i veliku udobnost za prevoznike, koji imaju na raspolaganju restoran, servisnu stanicu, bankomat i najvažnije, veliki parking prostor na čak dvadeset hiljada metara kvadratnih, sa tri stotine mesta za teretna i manja vozila. On je zaključio poželevši vlasniku, menadžmentu i zaposlenima u logističkom centru srećan rad i puno uspeha.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 Vlasnik kompanije „Terminal SU“ i druge uspešne subotičke firme „Adam-šped sistem“, Aleksandar Vasić zahvalio se medijima na interesovanju i gradonačelniku na rečima podrške. On je naglasio da je zahvalan Gradskoj upravi što je njegova kompanija imala podršku tokom čitavog procesa realizacije projekata izgradnje logističkog centra, čime je zajednički rešen problem teretnog saobraćaja na prostoru grada.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 Nakon gospodina Vasića medijima se obratio direktor kompanije „Terminal SU“ Dejan Petrović. On je objasnio da je motiv izgradnje logističkog centra bio prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja, ali i efikasnosti u radu građana i pravnih lica u Subotici. Sam objekat je, kako je istakao, višenamenski, izgrađen po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

 Direktor Petrović je dalje istakao da je objekat izgrađen sopstvenim sredstvima kompanije, i to za stotinu i sedamnaest dana. Кompleks pokriva trideset hiljada metara kvadratnih, od kojih najveći deo zauzima parking, koji je osvetljen i obezbeđen video-nadzorom, a u primeni je i najbolji sitem organizacije parkinga – dodao je on, naglasivši da je zaista puštanjem u rad ovog logističkog centra, kako je rekao i gradonačelnik, teretni saobraćaj izmešten iz grada, odnosno da ne postoji više nikakva potreba da teški kamioni ulaze u sam centar Subotice.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović

U samom objektu, ukupne površine dve hiljade metara kvadratnih nalaze se: radnici Ministarstva finansija - Uprave carina, špedicije, sanitarna inspekcija, drugi privredni subjekti ali i moderan restoran, otvoren za sve goste – zaključio je direktor Petrović, zahvalivši se prvenstveno zaposlenima koji su odlučili da ulože svoj rad u kompaniju, svim radnicima izvođača radova koji su veoma brzo i efikasno izgradili objekat terminala, zakupcima koji koriste kapacitete logističkog centra i Gradu Subotici na podršci.

Terminal

Strahinja Babović

Foto: Strahinja Babović