Generalni direktor "Telekoma" član Forbsovog poslovnog saveta
alo.rs
Vladimir Lučić, novi generalni direktor Telekom Srbija
Foto: Promo

U članstvo ove organizacije se ulazi po pozivu i na osnovu referenci koje biznismeni steknu u svom dugogodišnjem radu.

– Drago mi je da sam dobio poziv i mislim da je to priznanje ne samo meni nego i našoj kompaniji – istakao je Lučić – To je jedinstvena prilika za stavarnje ličnih kontakata sa istaknutim svetskim poslovnim liderima. Time se stvara mogućnost dodatne promocije naše kompanije i podrške međunarodnim aktivnostima koje planiramo. Smatram i da ću uspeti da privučem određen broj biznis lidera iz nekih drugih sfera da investiraju u Srbiju i da im približim naše potencijale.

On je najavio da je jedan od biznis ciljeva nacionalne kompanije da se proširi projekat za dijasporu, osim u Austriji još na Nemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu.

– Osim toga, formiramo fond kojim ćemo finansirati startap ideje s ciljem da ih prodamo svuda po svetu i samim tim članstvo u ovakvom biznis forumu omogućava “Telekomu” da bude još uspešniji u tome – naglasio je Lučić.

Vladimir Lučić je generalni direktor “Telekom Srbija grupe” i izvršni direktor “M:tela” Crne Gore. Profesionalno iskustvo sticao je u “Eriksonu” u Švedskoj i u Nemačkoj. Radio je, uz kraće prekide, u “Telekomu Srbije” od njegovog osnivanja 1997. Za generalnog direktora kompanije postavljen je 16. decembra 2020.

Rođen je 18. februara 1971. godine u Šapcu, diplomirani je inženjer elektrotehnike. MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Boš iz Švajcarske.