Zlato, zlatne poluge
Shutterstock/VladKK
Zlato, zlatne poluge

Shutterstock/VladKK

Zlato, zlatne poluge, Foto: Shutterstock/VladKK

Tabakovićeva kaže da su čitave prethodne godine održavali kurs u rasponu 117,50 - 117,60 dinara za jedan evro.

Ona je rekla da je Narodna banka tokom prethodne godine veoma brzo dovela do toga da svi u Srbiji znaju da u njoj imaju siguran oslonac.

- Oglušili smo se o one priče pustite fiskalni deficit, ne gledajte visinu duga, samo pomažite ekonomiji. Uspeli smo da sačuvamo radna mesta, pre svega za ljude čiji su životi vredniji od svega, ali za čije živote jeste potrebna i stabilnost i sigurnost, koju smo pokazali da možemo da održimo i u najtežim vremenima - ističe Tabakovićeva.

Jorgovanka Tabaković

Tanjug/Sava Radovanović

Jorgovanka Tabaković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tabakovićeva je navela da je Narodna banka Srbije za stabilan kurs uložila milijardu i 450 miliona evra.

- Posebno želim da istaknem, u novembru i decembru smo imali 285 miliona kupovine evra zbog ponovnog dolaska investitora u Srbiju. Neto smo prodali milijardu i 450 miliona i održali kurs gotovo na istom nivou - istakla je Tabakovićeva.

Navela je da javni dug iznosi 56,7 i 57,8 - bezbedno ispod 60 procenata.

- Vraćen je jedan od skupih azerbejdžanskih dugova sa kamatom od četiri odsto. Kada kažete država se zadužila, uvek ću podsetiti - u odnosu na bruto društveni proizvod koji omogućava da taj nivo bude daleko ispod mastrihtskih kriterijuma, kada se nismo osvrtali na one koji su nam govorili radite sve što i drugi. Mi uvek radimo ono što odgovara nama kao državi - istakla je Tabakovićeva.

Pročitajte još: