DANAS LEŽU PARE NA RAČUN Država isplaćuje drugi deo sredstava iz ekonomskih mera, evo koliko novca vas očekuje

Država ce danas isplatiti drugi minimalac za preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeca, kao deo paketa ekonomskih mera za smanjenje efekata korona virusa.

Isplata, čekanje, novac, pošta
Isplata, čekanje, novac, pošta, Foto: Tanjug

Pomoć će leći i za velika preduzeća, najavljeno je ranije.

Isplata će se izvršiti šest dana pre prvobitno najavljenog roka.

Isplatiće i 50 odsto pomoći za velika preduzeća, najavljeno je ranije. To je, kako je takođe istaknuto, šest dana pre nego što je bio zacrtan rok za ovu isplatu.

Poslodavcima će minimalac od oko 30.000 dinara leći za svakog radnika, tako da već od ponedeljka 8. juna, novac na računima mogu da očekuju i radnici.

Kako se isplaćivao prvi minimalac?

Veliki broj poslodavaca promenio je praksu u isplati zarada krajem marta i najavio da će tako biti zaključno sa junskom zaradom. Na promenu dinamike uticala je državna pomoć zbog koje su mnogi odlučili da zaradu isplaćuju u dva dela, u drugom delu 30.000 dinara, a u prvom ostatak do pune plate.

Na ovaj način radnik u finansijskom smislu nije oštećen i jedina razlika u odnosu na ranije je to što zaradu prima u dva dela.

Mogućnost koja, takođe, postoji jeste da poslodavac isplati celu zaradu, kao što je to činio do sada, a da 30.000 dinara bude drugi deo kao dodatak na platu.

Podsetimo, država je u sklopu ekonomske pomoći privredi, donela odluku da svakoj kompaniji, za svakog radnika, isplati po 30.000 dinara tokom tri meseca.

Nemaju, međutim, svi radnici pravo na 30.000 dinara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi