KONKURIŠTE ODMAH Država deli besplatnu zemlju mladim poljoprivrednicima! Potrebno je samo da ispunite ove uslove!

On je rekao da u Srbiji postoji 200 hiljada hektara slobodne državne zemlje

Njiva
Njiva, Foto: RAS

Očekuje se da početkom naredne godine bude raspisan javni poziv za bespovratno ustupanje zemljišta mlađima od 40 godina koji žele da se bave poljoprivredom, rekao je ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

BITNA VEST Evo kada će penzije i plate zaista biti POVEĆANE!

On je rekao da u Srbiji postoji 200 hiljada hektara slobodne državne zemlje i ideja Odbora za selo SANU je da se bez nadoknade mladim ljudima koji žele da se bave poljoprivredom podeli ta zemlja sa striktno utvrđenim pravilima korišćenja.

Krkobabić je rekao i da je ovaj predlog već utemeljen i biće prosleđen Vladi Srbije.

Govoreći o formiranju Nacionalnog tima za preporod sela, on objašnjava da kada se govori o problemima na selu ovaj predlog bi bio deo rešenja, jer su problemi sela brojni i vezani su za egzistenciju, putnu infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje...

POVIŠICA PENZIJA KRAJEM GODINE Primenjivaće se "švajcarski model", a evo šta on podrazumeva i koliki će rast doneti! Povećanje veće nego ikada pre!

Od 4.700 naselja u Srbiji nestaje njih 1.200, dok u 1.000 sela ima manje od po 100 stanovnika, a u više od 200 sela nema osobe mlađe od 20 godina.

Nacionalni tim za preporod sela Srbije je samostalno savetodavno telo koje je na inicijativu ministra Milana Krkobabića konstituisao Kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Akademijski odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

OTIŠLA U ŽENEVU I TAMO NAPRAVILA ŠOU! Učesnici Međunarodne konferencije rada doslovno ZANEMELI zbog onoga što je izgovorila Ana Brnabić!

Strateški cilj formiranja Nacionalnog tima jeste smanjenje regionalne neravnomernosti, stvaranje sistemskih preduslova za ekonomsku održivost porodičnih gazdinstava.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi