Draginja Đurić
Privatna arhiva
Draginja Đurić

Privatna arhiva

Draginja Đurić, Foto: Privatna arhiva

Beograd, 04.06.2020. – Renomirani finansijski časopis Finance Central Europe proglasio je Draginju Đurić, predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa, za najboljeg bankara jugoistočne Evrope i Srbije u poslednjih 20 godina.

Ovo priznanje ukazano je povodom 20 godina postojanja magazina na osnovu rezultata poslovanja Banca Intesa i ličnog doprinosa koji je Draginja Đurić dala razvoju bankarskog tržišta Srbije i čitavog regiona. Prema navodima časopisa, Draginja Đurić je tokom prethodnih godina pozicionirala Banca Intesa kao jednu od vodećih banaka jugoistočne Evrope i kreatora trendova u domaćem bankarskom sektoru, često premašujući očekivanja tržišta, zbog čega joj je jednoglasno dodeljena nagrada.

„Ponosna sam što sam na čelu Banca Intesa, ali i na funkcijama koje sam obavljala u drugim institucijama tokom prethodne dve decenije bila deo transformacije i dinamičnog razvoja bankarskog sektora Srbije u jak, stabilan i uređen sistem koji integriše savremene tehnologije i najviše standarde upravljanja i svoj puni potencijal stavlja u funkciju ekonomskog rasta i boljeg života građana i zajednice. Priznanje koje mi je dodeljeno vidim kao potvrdu mog doprinosa ovom procesu, ali i uspešnog poslovanja Banca Intesa i njene dugogodišnje liderske pozicije na tržištu Srbije“, izjavila je Draginja Đurić.

Banca Intesa

Promo

Banca Intesa, Foto: Promo

Magazin Finance Central Europe je takođe proglasio Draginju Đurić za najboljeg bankara Srbije u 2019. godini, dok je Banca Intesa ponela titulu najbolje banke u Srbiji u 2019. godini, kao i najbolje banke u Srbiji u 2019. godini u pogledu aktive, kapitala i bruto dobiti.

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, je vodeća banka na tržištu Srbije prema svim ključnim indikatorima poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,34 miliona klijenata u segmentu građana i privrede, kojima nudi inovativne proizvode, uslugu najvišeg kvaliteta i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa.

Časopis Finance Central Europe već dve decenije predstavlja važan izvor finansijskih i poslovnih informacija sa tržišta centralne i istočne Evrope. Magazin svake godine bira najuspešnije bankare i banke u 13 zemalja jugoistočne Evrope i priprema godišnje liste banaka prema najvažnijim pokazateljima poslovanja.

Tagovi