NASLOVNA NA VODEĆIM AVIO I EKONOMSKIM PORTALIMA Dolazak nemačke kompanije u Srbiju, udarna vest u svetskim medijima (FOTO/VIDEO)

Vest o dolasku nemačke kompanije MTU Aero Endžins u Srbiju vodeća je na svim svetskim ekonomskim i avio portalima

MTU
MTU, Foto: printscreen

Tako je jedan od najprestižnijih avio i biznis magazina Bart Internešenel objavio da kompanija MTU proširuje svoju mrežu, otvarajući filijalu u Srbiji.

MTU
MTU, Foto: printscreen

I drugi svetski mediji pisali su o dolasku nemačke kompanije u Srbiju.

MTU
MTU, Foto: printscreen

Kako navode vodeći ekonomski portali, MTU gradi pogon u blizini Beograda koja će u prvoj fazi zapošljavati 450 radnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao potpisivanju, je ocenio da je ovo veliki projekat, koji znači novi tehnološki život Srbije.

OVO JE NEMAČKI GIGANT KOJI NAJAVLJUJE PREPOROD SRBIJE Vučić potpisao ugovor sa jednom od najmoćnijih aviokompanija u svetu! Evo šta to znači za srpske građane!

Vučić je najavio da će u junu biti potpisan ugovor o investiciji te kompanije u okolini Beograda, najverovatnije u Pazovi.

On je istakao da avioindustrija u svetu ima rast od sedam odsto godišnje i da očekuje da MTU pošto ima sigurno tržište ostane više od sto godina u Srbiji.

"U Srbiju je stigla najmodernija kompanija u avioindustriji, a jedna trećina svih letelica u svetu ima delove koje ona proizvodi", kazao je Vučić i naveo da je MTU u Poljskoj počeo da posluje pre 10 godina, a da sada ima 28.000 zaposlenih.

NOVI SPORAZUM SA SVETSKOM BANKOM! Srbiji 142 miliona dolara za e-upravu, modernizaciju poreske uprave i unapređenja saobraćaja!

Vučić je istakao da nemačka kompanija uvodi Srbiju u "višu ligu" kada je reč o ekonomiji jer će moći da se obavlja tehnološki najnaprednija proizvodnja, kao i popravke i održavanje motora, po najvišim svetskim standardima.

Član Upravnog odbora MTU Mihael Šrajeg je kazao da su odlična investiciona klima u Srbiji, pozicija zemlje i visoko obučeni i motivisani stručnjaci bili najvažniji za odluku te kompanije da investira u Srbiji.

ODLIČNA VEST! Vučić najavio veliku nemačku investiciju! Nova radna mesta i velike plate za buduće zaposlene!

Dodao je da je blizina i saobraćajna umreženost Srbije bila važna, jer se kamionom za samo deset sati može doći iz Nemačke, a još brže iz Beča gde MTU ima veliko kargo čvorište.

Šrajger je rekao da će Srbija biti centar MTU za popravke motora za avione i da će do leta kupiti zemljiše potrebno za tu investiciju.

INVESTICIONA BOMBA! Školovanje će se isplatiti! Na korak od Beograda se otvara "HAJ TEK" kompanija, zaposliće najobrazovanije ljude u Srbiji!

On je istakao da je MTU među prvih pet proizvođača motora za avione u svetu, a prva je u njihovom održavanju i ima 700 klijenata u svetu.

MTU
MTU, Foto: printscreen

"Erlajn ekonomiks" vest o dolsaku MZU u Srbiju, objavio je kao udarnu i ona se nalazi na naslovnoj strani ovog prestižnog portala.

Podsetimo,  MTU Aero Endžins Ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500 koji se nalazi u avionu "Erbas A 320".

"TRENUTNO SU U PREDNOSTI, JASNO JE I ZAŠTO" Hrvatski proizvođač luksuznog automobila hvali poteze Srbije!

U vojnom sektoru, MTU Aero Engines je vodeći industrijski partner za skoro sve tipove motora nemačke avijacije.

Sedište kompanije, koja posluje u 15 država u svetu, je u Minhenu.

Dekan Mašinskog fakulteta: Stručnjaci MTU uverili se u stručnost naših ljudi

Nemačka kompanija MTU Aero Endžins je i pre zvanične odluke da investira u Srbiju posećivala Mašinski fakultet u Beogradu i uverila se u vrhunska znanja naših studenata i inženjera, što potvrđuje da smo po stručnosti deo visokotehnološkog sveta, izjavio je dekan fakulteta Radivoje Mitrović.

USPEŠNO POSLOVANJE I REZULTATI Ministarstvo finansija: Na kraju marta suficit u budžetu 15,8 milijardi dinara

On je naveo da su predstavnici kompanije u više navrata bili na Mašinskom fakultetu i vrlo pažljivo proučavali studijske programe i njihov sadržaj.

"Oni su imali priliku da se uvere da smo okrenuti ne samo vrhunskim znanjima koja se na fakultetu stiču nego i praktičnim kompetencijam koje naši studenti sve više dobijaju već tokom školovanja, kroz odlične laboratorijske vežbe i sve bolju praksu u različitim kompanijama", dodao je Mitrović za Radio Beograd 1.

ZA GODINU DANA NAM UZELI MILIJARDU EVRA! Evo kako ofšor kompanije iznose novac iz Srbije, potpuna promena na vrhu, sada sve pare idu NA ISTOK!

Kaže da je to šansa da fakuttet dalje unapredi rad, da ostvari ambiciju da bude "MIT jugoistočne Evrope" u još kraćem roku nego što su bila predviđanja.

Ukazujući na zalaganje Mašinskog fakulteta za trougao država - privreda - akademska zajednica, odnosno nauka, Mitrović je poručio: "Samo u tom trouglu možemo da ostvarimo veliku ambiciju da budemo deo visokotehnološkog sveta u proizvodnji ali i kasnije u lancu snabdevanja, generalno i u lancu vrednosti".

CRNOGORCI SMISLILI NOV NAČIN DA ZARADE Od svadbi zgrnuli pravo bogatstvo, ovo je njihov recept za uspeh!

PRIJAVE DO 31. MAJA Ovaj grad u Srbiji poklanja kuće parovima: Potrebno je samo da ispunite dva uslova, a ne morate da budete u braku!

VODITE RAČUNA DA SE NE BISTE KAJALI CELOG ŽIVOTA Šta kupci obavezno treba da provere pri kupovini stana, a ne tiče se papirologije?

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi