Banka
Shutterstock
Banka

Shutterstock

Banka, Foto: Shutterstock

Otvaranje računa putem mobilnog telefona iz sopstvene fotelje? Plaćanje računa bez odlaska u banku? Kupovina i dostava proizvoda direktno na adresu, pa čak i sa drugog kraja planete? Aplikacije mobilnog bankarstva danas koristimo skoro svi a da toga možda i nismo svesni. A tu su i aplikacije za učenje, čitanje, slikanje, treniranje… Svuda oko sebe vidimo kojom brzinom svet napreduje i koliko se trudimo da ga sustignemo i prilagodimo se svim novinama koje sa sobom nosi. Iako moderno doba, sa jedne strane, donosi užurbanost i tempo koji nekada teško možemo da ispratimo, sa druge strane nudi i brojne olakšice na koje možemo da se oslonimo u svakodnevnom životu.

Drugačiji životni stil danas nam pruža mogućnost da budemo brzi i postignemo više, iako naša „to do“ lista u većini slučajeva ima toliko stavki da nam u prvi mah deluje kao da ništa planirano nećemo uspeti da završimo. Pre svega zato što nam neke obaveze oduzimaju i više vremena nego što imamo na raspolaganju. Postoje razna rešenja da predupredimo stres, nelagodnost i nemoć koje nekada osećamo kada se suočimo sa dnevnim izazovima, bilo da su oni na ličnom, porodičnom ili profesionalnom polju. Neke stvari zaista možemo da završimo jednostavnije, brže i efikasnije.

Olakšice se pre svega odnose na uštedu vremena za odlazak na određenu lokaciju, a realno više i nema potrebe da negde budemo lično prisutni, kada veliki broj svakodnevnih a neizbežnih poslova sada možemo uspešno da obavimo iz sopstvenog doma, kancelarije ili dok smo napolju na svežem vazduhu.

Sa druge strane, okolnosti sa kojima smo se susreli ove godine utiču i na to da ljudi sve više menjaju pristup kada su u pitanju uobičajene aktivnosti. U trenutku kada se preporučuje opreznost u održavanju društvenih kontakata, uz važeću socijalnu distancu, postoje načini da bezbedno završimo veći deo onoga što smo planirali. Većina stvari koje su vezane za finansije i banke dostupne su nam onlajn, a to je danas važnije nego ikada ranije jer na taj način em štedimo vreme em čuvamo zdravlje.

Otvaranje računa bez odlaska u banku

Digitalno učenje

Učenje stranog jezika, novog programskog jezika, dizajna, škole kuvanja, slikanja i fotografije. Danas je sve tako lako i brzo dostupno, samo je potrebno da otvorite svoje vidike, pronađete novi hobi, pokažete želju za novim znanjem i, naravno, kliknete na pravi link. Sada više nego inače, stičemo i unapređujemo veštine pre svega u digitalnom svetu.

Online kupovina

Plaćanje računa

Plaćanje računa oduvek zamišljamo kao dugo čekanje u redu, a to je nešto što neizbežno moramo da uradimo svakog meseca. Najlakša varijanta je u svega nekoliko klikova kroz opciju na mbankingu „slikaj i plati“. Takođe, možete da zakažite plaćanje vaših računa unapred, onog datuma kada vi želite da bude realizovano, kreirate šablone za plaćanje, ili plaćate skeniranjem IPS QR koda. Sve ovo možete da uradite uz korišćenje pametnog telefona ili računara.

Savremeno doba nosi sa sobom brojne pogodnosti i benefite, a sigurno je da smo se već navikli na veći komfor zahvaljujući pogodnostima raznovrsnih digitalnih aplikacija koje su dostupne svuda oko nas. Nove generacije su sve brže, mobilnije i efikasnije, ali i oni nešto stariji lako mogu da prigrle ovakve životne navike samo ako se malo potrude. Svi bankarski poslovi sada mogu da se završe za svega nekoliko sekundi ili nekoliko klikova na mobilnom telefonu, jer „digitalnoj generaciji banka je u aplikaciji“.

Komentari (1)

Pera Detlic

27.10.2020 10:36

Jos da zazive kriptovalute pa da bitcoin kupovina-prodaja pocne.