Siniša Mali Entoni Godfri Džon Jovanović
Tanjug/Strahinja Aćimović
Siniša Mali Entoni Godfri Džon Jovanović

Tanjug/Strahinja Aćimović

Siniša Mali Entoni Godfri Džon Jovanović, Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Džon Jovanović više nije na čelu regionalne kancelarije međunarodne Američke razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu. Ova informacija, koju je Jovanović i sam zvanično potvrdio, postavila je pitanje da li se to zatvara kancelarija DFC u Beogradu.

Prema informacijama "Blic Biznisa", Jovanović se sa čela Američke razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu povlači iz ličnih razloga.

Kancelarija u Beogradu se ne zatvara, a trenutno se radi na tome ko će je dalje voditi.

Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje ostaće, kako nam je potvrđeno u Nemanjinoj 11, posvećena investiranju na Balkanu, a jedan od ključnih projekata koji je više puta pominjan je, gradnja auto-puta mira od Niša do Prištine.

"Postoji novo rukovodstvo kancelarije u Vašingtonu koje će nastaviti rad na Zapadnom Balkanu. Čast mi je što smo otvaranjem kancelarije u Beogradu postavili temelje za ozbiljno ekonomsko angažovanje SAD u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana", rekao je i Jovanović.

On je to rekao na onlajn konferenciji Fondacije Ane i Vlade Divca, gde je i obelodanio da više nije na funkciji direktora DFC kancelarije u Beogradu i da je na pomenuti skup došao u privatnom svojstvu.

Džon Jovanović je Amerikanac srpskog porekla koji je na ovu funkciju imenovan u septembru prošle godine. Stupajući na dužnost rekao je da je imenovanjem na mestu direktora kancelarije DFC dobio veliku odgovornost, opisujući svoje buduće radno mesto kao "priliku koja se jednom dobija u životu".

On je prethodno bio zaposlen u švajcarskoj kompaniji "Mercuria Energy Group", gde je takođe bio direktor, a kako je rekao dao je otkaz da bi došao u Srbiju.

Pročitajte još: