Milo Đukanović
Tanjug/Tanja Valić
Milo Đukanović

Tanjug/Tanja Valić

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Tanja Valić

“Početna cena nepokretnosti iznosi 916.414,10 evra, prema izveštaju Uprave za nekretnine Crne Gore o proceni vrednosti nepokretnosti u Beogradu od 10. aprila 2019. godine”, precizira se u pozivu, prenose podgoričke Dnevne novine.

U pitanju je pomeranje roka javnog poziva koji je ova institucija u ime Vlade Crne Gore prvobitno raspisala 2. septembra. Oglašena je prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata na trećem spratu objekta na Bulevaru Vojvode Mišića 37.

PROČITAJ JOŠ:

Crnogorska država je postala vlasnik nešto više od trećine zgrade na izuzetno atraktivnoj lokaciji, samo pola kilometra od naselja Beograd na vodi, nakon stečaja Primorke iz Bara, kojoj je svojevremeno pripao deo takođe ugašenog poljoprivrednog preduzeća Uljaricacoop iz Beograda, navodi se u tekstu.

Beograd, šetnja, građani

Tanjug

Beograd, šetnja, građani, Foto: Tanjug

Kompanija IVN kapital je u maju prošle godine od likvidirane beogradske firme kupila preostali deo zgrade za milion evra, a zatim zatražila od crnogorske vlade da se izjasni o eventualnoj prodaji svog dela. Prvobitna procena ove nekretnine na kraju 2018. godine iznosila je 617.345 evra, ali je na osnovu novog pravilnika Vlada u aprilu revidirala iznos na više od 900.000 evra, dodaju Dnevne novine.

“Podnosilac zahteva je dostavio izjašnjenje 3. maja 2019. godine, u kome je navedeno da pomenuta procena ne odražava stvarnu tržišnu vrednost, pa nisu zainteresovani za kupovinu, kao i da ukoliko postoji eventualni kupac izražavaju spremnost za prodaju i njihovog dela objekta, pa predlažu zajednički nastup u prodaji”, piše u informaciji Ministarstva finansija o najavljenoj aukciji.

Pregledano 80 odsto glasova! Ovakve rezultate niko nije očekivao!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori održani su danas na Kosovu i Metohiji * Nakon 80 odsto pregledanih listića Samoopredeljenje vodi * Kurti najavio da će sutra razgovarati sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) kako bi krunisali promene i formirali vladu Vanredni parlamentarni izbori danas su održani na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru, a zatvorena su u 19.00 časova.

Pozivom na javno nadmetanje, koje će biti održano 24. oktobra u podne u Ministarstvu finansija, dalje se precizira da učesnici aukcije mogu biti svi zainteresovani domaći i strani građani i kompanije, uključujući i konzorcijume, koji otkupe dokumentaciju za 1.500 evra, potpišu izjavu o čuvanju poverljivosti podataka i uplate depozit od još 45.820 evra.

Zainteresovani mogu obići nekretnine najkasnije do 15. oktobra u 15 časova, a dokumentacija se može otkupiti do 18. oktobra u 13 časova.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Bg

09.10.2019 08:55

Mene više zanima kako to da se crnogorska zastava vijori na početku Knez Mihailove - to mi uvek zasmeta (iako ih volim). Jeste tu ambasada, ali šta to znači!?