Banka Intesa
Promo
Banka Intesa

Promo

Banka Intesa, Foto: Promo

Banca Intesa je dobitnik nagrade za banku godine u Srbiji, koju tradicionalno dodeljuje finansijski časopis The Banker.

Renomirani specijalizovani mesečnik The Banker, koji je deo medijske grupe Financial Times, svake godine dodeljuje nagrade za najbolje banke uzimajući u obzir finansijske pokazatelje poslovanja, strategiju razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, strateške inicijative, kao i odnos prema klijentima.

„Izuzetna nam je čast što smo po deveti put dobili priznanje od uglednog finansijskog časopisa The Banker kao najbolja banka u Srbiji, čime nisu nagrađeni samo naši rezultati u protekloj godini, već i opredeljenost da kontinuirano unapređujemo sopstveni poslovni model, pre svega kroz digitalizaciju procesa i usluga, kako bismo adekvatno odgovorili rastućim zahtevima svih segmenata klijenata i održali visok nivo njihovog zadovoljstva. Kao i do sada, Banca Intesa i dalje ostaje pouzdan partner svim svojim korisnicima, potvrđujući svoju lidersku poziciju i u ovoj izazovnoj godini u kojoj smo bili prinuđeni da se prilagodima novim uslovima poslovanja. Shodno novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom, a s obzirom na kompleksnost banke, njenu ulogu i značaj, kao i veliki broj korisnika, vrlo brzo smo izmenili model rada kako bismo bili u prilici da uz najviši stepen zaštite zaposlenih i klijenata svoje usluge stavimo na raspolaganje građanima i privredi, pa nas posebno raduje činjenica da su nas baš ove godine i vodeći međunarodni finansijski časopisi Euromoney i Global Finance proglasili za najbolju banku u Srbiji za 2020. godinu“, izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa i izrazila uverenje u nastavak daljeg uspešnog poslovanja, koje će opravdati stečena priznanja i nagrade.

Pored nagrade za „Banku godine u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je i priznanja za „Banku godine u zapadnoj Evropi“, kao i za „Banku godine u Italiji“ u 2020.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu mereno svim ključnim indikatorima poslovanja – ukupnom aktivom, kapitalom, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,36 miliona klijenata kojima stavlja na raspolaganje inovativne proizvode, vrhunsku uslugu i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa.

Magazin „The Banker“ predstavlja važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju, sa tradicijom dugom skoro 95 godina. Godišnja priznanja koja dodeljuje ovaj časopis smatraju se jednim od najprestižnijih bankarskih nagrada na svetu.

Komentari (1)

deki

03.12.2020 14:14

Sto ne pitate klijente u Srbiji kakva je iNtesa Banka? Banka koja pravi odmazdu nad kljentim zbog tuzbi koje klijenti podnose protiv nje,ukida minuse po tekucim racunim,odbija za kredite,ne dozvoljava izdavanje cekova i jos desetine budalastina koje sprovodi menadzment banke! najskandaloznija banka u regionu!