TRAMPOV SPECIJALAC IZLOŽIO NEOČEKIVANI PLAN Američko rešenje za Kosovo je ekonomsko!

Izuzetno važan događaj za Srbiju.

Ričard Grenel
Ričard Grenel, Foto: EPA

 

* Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom

* On je izjavio da se Grenel nije slučajno sastao sa predstavnikom poslovne zajednice u Srbiji

* Time želi da u prvi plan stavi ekonomski pristup u rešavanju tog problema

Čadež je rekao Tanjugu da mu je Grenel kazao da se i u Prištini prvo video sa predstavnicima poslovne zajednice i da je u pitanju novi pristup u rešavanju tog jako kompleksnog političkog problema.

GLEDAOCI EMISIJE STAV POMNO SLUŠALI Govorilo se o stvaranju Balkanske unije! Samo jednoj državi je to neprihvatljivo!

Kako je rekao, ne poznaje se sa Grenelom od ranije, a specijalni izaslanik SAD hteo je prvo da čuje mišljenje poslovne zajednice.

Predsednik PKS je preneo da je Grenela upoznao sa problemima u privredi, a pre svega sa problemom kosovskih taksi.

Čadež kaže da je sastanku sa Grenelom prisustvovao i predsednik nemačke Štada grupe i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Roland Zeliger, kao i biznismen Andrej Jovanović, koji je u prethodnom periodu napravio dosta posla sa američkim kompanijama.

- Grenel je iskusan političar i diplomata i mogao sam da vidim da kod njega postoji velika spremnost da se uđe duboko i da nam se pomogne da se reši taj problem - rekao je Čadež.

Ričard Grenel
Ričard Grenel, Foto: EPA/EFE

Predsednik PKS je dodao da sastanku sa Grenelom nije prisustvovao specijalni izalasnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer i da je bio samo jedan predstavnik ambasade SAD u Beogradu.

FANTASTIČNE VESTI! Cene drastično padaju, za iste pare moći ćete da kupite mnogo više, a to nije ni ono najbolje!

- Mislim da je Grenel dobro upoznat sa stvarima i gde su problemi i da postoji kontruktivan pristup da se razgovara sa političkim liderima, kako doći do pravog rešenja i da postoji spremost da se taj problem napokon reši.

Čadež dodaje da taj problem već decenijama opterećuje ne samo političke odnose, već i život običnih kljudi.

- Čuli smo na početku razgovora od Grenela drugačiji pristup u rešavanju tog politički jako kompleksnog problema, a to je pristup sa te strane koja želi da objasni ekonomske posledice nerešavanja ovog pitanja u budućnosti, ne za sutra ili za pet meseci, za sve nas koji ovde živimo i za našu decu, bez obzira da li su u pitanju Beograd ili Priština.

Najviše zainteresovani za T-55! Ova dva paketa modernizacije su ponudli Srbiji!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 09.10.2019. 22:19 Primamljiva ponuda tenk t -55, Foto: printscreen youtube U Kijevu je u toku međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Arms and Security 2019" a među izlagačima posebno se ističu konstruktorski biroi i remontni zavodi koji tradicionalno potencijalnim partnerima predstavljaju nova tehnička rešenja za nešto stariju tehniku koja je već dugo u upotrebi, poput tenka T-55.

Čadež dodaje da Grenel i SAD žele da čuju od poslovne zajednice na koji način poslovni ljudi mogu da podrže proces dogovora.

To jeste politički problem, ali ta ekonomska perpsektiva jeste presudna, jer polazi od tačke oko koje moramo da se složimo, a ne da se razdvojimo, kazao je on.

Aleksandar Vučić, Ričard Grenel
Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Foto: Tanjug/ Z. ŽESTIĆ

- Mi se slažemo da, ako ne rešimo ovo pitanje, naše ekonomije nemaju veliku perspektivu za rast, ako govorimo o regionalnoj ekonomskoj integraciji. Evo, danas smo imali sjajan sastanak Vučića, Zaeva i Rame upravo o dubljoj ekonomskoj integraciji ovog regiona. Ona je moguća samo ako ne ostavimo neke probleme nerešene.

Čadež dodaje da ne možemo da razvijemo dubinsku ekonomsku integraciju, a da imamo ovakav problem, kao i da moramo da vidimo kako da rešimo taj problem.

Porodica komotno živi, mora da se radi, ali se neverovatno dobro isplati!

AUTOR: Alo/Agroklub.rs/V.M. DATUM I VREME: 09.10.2019. 07:37 On je prezadovoljan. Foto: Tanjug/Filip Krainčanić * Mala poljoprivredna gazdinstva koja obrađuju oko desetak hektara zemlje su najbrojnija u srpskim selima * Njima je najteže, kažu agroekonomisti, da se specijalizuju za jednu oblast proizvodnje koja će im donositi dohodak * Važno je da taj dohodak bude dovoljan za podmirenje životnih troškova članova domaćinstva, ali i da omogući investiranje svih tekućih agrarnih poslova Postavlja se pitanje, kojom proizvodnjom da se bave mala poljoprivredna gazdinstva, a da imaju brzu i solidnu zaradu?

- Mislim da je to osnovna poruka koju je hteo da čuje Grenel od predstavnika poslovne zajednice.

Čadež dodaje da PKS ima sa Privrednom komorom Kosova sjajnu saradnju i dobre razgovore o priznavanju raznih sertifikata kako bi se rešili konkretni problemi.

- Mi smo napravili zajedničku privrednu komoru Zapadnog Balkana, gde posluje 350.000 kompanija u šest ekonomija. Grenel nas je pozvao da čuje kako vidimo probleme privrede, imamo problem taksi, barijera koje utiču na poslovanje, imamo i u privlačenju novih investitora, rekao je Čadez i dodao da bi investitori dolazili u još većem broju kada bi taj problem bio rešen.

BONUS VIDEO: SRBI GLASAJU NA VANREDNIM IZBORIMA NA KOSOVU

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi