Šalter
Rajko Ristić
Šalter

Rajko Ristić

Šalter, Foto: Rajko Ristić

Prema zvaničnim podacima APR, Grubišić je jedini osnivač firme "Digitalna platforma" koja upravlja internet stranicom www.privredni-registar.rs, a čiji je naziv gotovo identičan Agenciji za privredni registar.

U Agenciji za privredne registre kažu za "Blic" da je u pitanju firma koja je i prošle godine na isti način mnoge privrednike dovodila u zabludu, uzimajući im novac, kao i da sada to isto rade, ali pod drugim nazivom.

Da li ste nekada bili žrtva sličnih prevara?

 

Firmu "Digitalna platforma" Grubišić je registrovao u februaru ove godine na Novom Beogradu sa osnivačkim kapitalom od 1.000 dinara. Za delatnost firme je naveo istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

"Ta firma je i prošle godine slala dopise firmama. Sada je ona ugašena jer joj je račun blokiran, a u februaru je registrovana nova sa kojom nastavljaju da "love" privredne subjekte. Mi sada ponovo upozoravamo svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs”, kojima se pozivaju da se upišu u pomenuti registar, s obzirom da isti ne predstavlja zvanični registar Agencije za privredne registre", kažu u APR.

Kako dodaju, u pitanju je dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR zbog čega su se u ranijem periodu više puta obraćali MUP i Tužilaštvu.

Kako se navodi na uplatnici, tražena naknada za upis u registar je 4.500 dinara, a rok za uplatu je 15 dana. Ukoliko se ovaj rok ne ispoštuje, tačnije kako se navodi, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra, naknada je skoro nekoliko puta veća i iznosi 15.000 dinara.

I prošle godine, podsetimo, baš u ovo vreme pojavila se slična priča. Privredni subjekti u Srbiji dobijali su slične uplatnice na iznose od 5.000 dinara, odnosno 16.000.

Komentarišući ovu činjenicu poznavaoci kažu da je ovo vreme kada firmama na naplatu dolazi više stvari, te da je to momenat kada ih je moguće pre dovesti u situaciju da pomisle da traženu naknadu zaista treba i da plate.

PROČITAJTE JOŠ: