Ana Brnabić
PrintscreenYoutube
Ana Brnabić

PrintscreenYoutube

Ana Brnabić, Foto: PrintscreenYoutube

- Sinoć kasno smo dobili odbrađene podatke o tome kako je prošla ekonomija Srbije, i mogu da vam kažem da su rezultati vrlo dobri. Želim da čestitam građanima Srbije, jer su ovo rezultati svih nas - rekla je.

"U izuzetno teškim okolnostima, kada padaju i najjače ekonomije sveta, u junu 2020. mi smo imali blagi rast od 0,1 % i time smo prema proceni završili drugi kvartal sa padom od 6,5 % našeg BDP-a."

- U kojim oblastima je došlo do najvećeg povećavanja broja zaposlenih ili kako se kretao broj zaposlenih? Šta vam govore ti podaci?

- Najveći rast u broju zaposlenih je zabeležen u proizvodnji motornih vozila, 21 posto. Imamo veliko poverenje investitora, a pritom imamo kompanije koje su nastavile investiranje i koje će tek investirati. Zatim ide računarsko progamiranje gde imamo rast od 17,1 posto. To je jer se ljudi od paušalaca prebacuju u stalno zaposlene.

Imamo najave novih investicija. Sledi rudarstvo, zbog investicija, a ono što je nama značajno odobren je projekat "Jadar" od strane Rio Tinta. Građevinarstvo raste 10,1 posto. Postoji veliko poverenje u ekonomiju Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: