PREDSEDNIK VUČIĆ O SVOJOJ VIZIJI SRBIJE ZA ALO.RS Cilj je da Srbi ostanu na svojim ognjištima, po prvi put u istoriji dešava se nešto neočekivano za nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima veliko poverenje u naš finansijski sistem i da je zemlja postigla neslućene uspehe

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Vučić je istakao da je to potvrđeno od strane svih svetskih institucija.

Predsednik je odgovarajući na pitanje naše novinarke kakva je njegova vizija Srbije, istakao izuzetan značaj ekonomskih uspeha naše zemlje što se odražava pozitivno na sve prostore gde žive Srbi.

- Cilj je da zapošljavamo ljude i da ostaju na svojim ognjištima - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Alo/D.S.

On je istakao da ljudi koji danas putuju iz Srbije u BiH i obrnuto, mogu davide jedan potpuno moderan auto-put. Isto je kad idu u Bugarsku, Severnu Makedoniju i Grčku. Stari auto-put je obnovljen iz pravca Hrvatske. Sve je to rezultat dobrih javnih finansija, što može da vam potvrdi i ministar Siniša Mali - naveo je Vučić govoreći pohvalno o ministru finansija i reformama koje su započete još 2014. godine.

- Po prvi put u istoriji, Srbija dobija niske kamate, manje od tri odsto, na period od čak 20 godina. Izdajemo obveznice u dinarima na 12 godina po niskim kamatnim stopama. To nije bilo ni u vreme bivše Jugoslavije. Zamislite samo koliko je to poverenje u našu ekonomiju i javne finansije - zaključio je Vučić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi