iRobot
Promo
iRobot

Promo

iRobot, Foto: Promo

Zašto bi bilo potrebno usisavati svaki dan?

Ako do sada usisavanju niste posvetili previše pažnje, odnosno za ovaj posao pored svih obaveza možete retko da odvojite vreme, sledeći razlozi sigurno će vas ubediti da od sada redovno usisavate.

Navikli smo da svakog dana očistimo kuhinju, bacimo smeće, obrišemo sto. Dakle, očistimo ono što vidimo. A šta je sa usisavanjem? Da li usisavamo dovoljno često? Da li živimo u dovoljno čistom vazduhu?

Na Zemlju padne dnevno 60 tona prašine

Da li ste znali da na Zemlju svakog dana padne 60 tona čestica prašine iz svemira? Iz Sahare svake četiri sekunde "krene" za jedan vagon prašine. Sva ova prašina dolazi i u naše domove i padne na nameštaj, na pod, na naše papuče, kauče i u krevete. Sadrži razne materije, od mrtve kože, zemlje, čestice insekata, do vlakna odeće. Istraživanja pokazuju da u svoj organizam unosimo 50 do 100 mg prašine dnevno. Što ređe usisavamo, više prašine u sebe unosimo.

iRobot

Promo

iRobot, Foto: Promo

Udisanje čestica prašine može izazvati probleme u organima za disanje

Pored prašine u našim domovima društvo nam prave i grinje, koje mogu izazvati mnogobrojne zdravstvene probleme, kao što su problemi sa organima za disanje i sa kožom. Ovi problemi mogu biti još izraženiji kod onih koji imaju alergiju na grinje. Svakodnevno usisavanje je u ovom slučaju zapravo neophodno, jer doprinosi znatno boljem osećanju i smanjenju takvih problema, a udisanje vazduha punog prašine nezdravo je i za one koji nemaju alergiju na grinje.

Što duže čestice ostanu na tepihu, teže ih je ukloniti

Čestice prašine i ostaci hrane koje odmah ne usisamo tonu sve dublje u vlakna tepiha. Kad god hodamo po tepihu, mi stanemo na te čestice i dnevno im dodajemo i čestice koje su zalepljene na donjoj strani naših papuča ili na čarapama. Ako odgađamo usisavanje sve ih je teže ukloniti, i tada moramo pribeći dubinskom čišćenju, što obično predstavlja dodatni trošak.

Koliko često treba da usisavamo?

iRobot

Promo

iRobot, Foto: Promo

Stručnjaci za čišćenje prostorija kažu da je potrebno usisavati onoliko puta nedeljno koliko ljudi u domaćinstvu koristi određeni prostor. Ako imamo malu decu ili kućne ljubimce, preporučljivo je da se usisava svaki dan, što posebno važi za dnevne prostorije.

Kako možemo sebi da olakšamo usisavanje?

Pošto usisavanje zahteva puno vremena, a za mnoge predstavlja i fizički napor, vakuumski robotski usisivači iRobot® Roomba® posebno nam pomažu u obezbeđivanju čistog vazduha. Sav posao obave sami, a pošto su to roboti, mogu neumorno, podjednako temeljno i bez prigovaranja da usisavaju i više puta dnevno. Njihova prednost je takođe u tome što prilikom usisavanja ne dižu prašinu. Usisaju takođe i prašinu iz vazduha, što dodatno smanjuje količinu prašine na policama. A vama tako ostaje vreme koje možete da preživite onako kako želite. U čistom i zdravom vazduhu.

iRobot

Promo

iRobot, Foto: Promo

Najmoderniji robotski usisivači temeljno očiste i uglove, u zavisnosti od modela automatski se uključuju po programu koji sami podesimo, i svi se nakon obavljenog posla sami vrate u bazu. Određeni modeli povezani su sa internetom i možemo da ih uključimo sa bilo kog mesta i da pratimo kako rade. Skoro je tako kao da imate ličnu kućnu pomoćnicu.