100 evra
Printskrin
100 evra

Printskrin

100 evra, Foto: Printskrin

Ukoliko vam ne stiže poruka od banke, u dva koraka možete da proverite da li je novac uplaćen. Potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/, ukucate u status vaše prijave matični broj i broj lične karte.

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Kako do sredstava na namenskom računu

uplata 100 evra

Printscreen

uplata 100 evra, Foto: Printscreen

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Važno

To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobijete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.

Komentari (3)

doxy

28.05.2020 15:04

Na sajtu mi pise da je isplaceno,a od banke nema poruka da je uplaceno na racun i tako vec dva dana

bez_komentara

30.05.2020 23:12

Gradjani koji su se prijavili prvi dan ne ocekuju da im novac bude uplacen zadnji dan, na sta to lici, da su to hteli verovatno bi se zadnji i prijavili, nacin na koji se uplacuje je cist bezobrazluk i izivljavanje!

Natasa

31.05.2020 16:41

@bez_komentara - Ja sam se prijavila prvog dana mailom i odabrala prokletu Intezu i sad nema novca za mene na sta to lici