U ŠUMADIJI SE GRADI NOVA VAZDUŠNA LUKA! Zvaće se Morava, nalazi se u Lađevcima i izgledaće kao "milion dolara"! (FOTO)

To putešestvije od 28. juna postaće prošlost, jer na Vidovdan Aerodrom “Morava” konačno se otvara i za civilni saobraćaj.

Aerodrom
Aerodrom , Foto: RINA

U Lađevcima su u toku poslednje pripreme, a po svemu sudeći, biće ovo savremena vazdušna luka. Kako će izgledati unutrašnjost “Morave” pokazao nam je lično direktor Aerodroma Srbije, Mihajlo Zdravković.

Aerodrom
Aerodrom , Foto: RINA

 

- Uloženo je dosta truda, ali i finansijskih sredstava kako bi naša država dobila i treći civilni aerodrom. Vredno se radi i ovih nekoliko dana pred samo otvaranje i do Vidovdana će sve biti spremno za prve letove - kaže Zdravković za agenciju RINA.

Aerodrom
Aerodrom , Foto: RINA

Na aerodromu u Lađevcia posao će dobiti pedeset dvoje ljudi, a ovtvaranje ove vazdušne luke doneće nemerljiv ekonomski i turistički potencijal. 

Aerodrom
Aerodrom , Foto: RINA

- Očekujemo veliki protok putnika, ali i robe. Time će rasti i mogućnost za nova zapošljavanja, jer u krugu aerodroma biće otvoreni fri šopovi, kargo agencije, banke - istakao je Zdravković.

Za saradnju sa civilnim aerodromom Morava već su zinteresovane i svetske avio kompanije, a prvi avioni poleteće najverovatnije ka Turskoj i Nemačkoj.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi