Zorana Mihajlović
Tanjug/ Rade Prelić
Zorana Mihajlović

Tanjug/ Rade Prelić

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

 Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović istakla je danas da je komentar novinara Slobodana Georgieva na drustvenoj mreži Twitter a u vezi sa provokativnim naslovom u jednim novinama neprihvatljive, prostačke i uvredljive.

“Svaka insinuacija takvih tipa, koja ukazuje na lascivne poruke i seksualne konotacije je pogrešna i uvredljiva za svaki ženu i ovo što je Georgiev uradio i to prema koleginici novinarki je izuzetno prostački i neprimereno. Podsetiću Georgieva i sve nas da istraživanja pokazuju kako je osam od deset devojaka u Srbiji doživelo da bude nazivano neprimerenim nadimcima, 80 odsto devojaka doživi da joj se zviždi na ulici, dobacuje neprimerenim nadimcima poput ‘cico’ ili ‘mačko’, a više od polovine njih dobija lascivne poruke sa seksualnom konotacijom. Umesto da negujemo kulturu nenasilja i da osuđujemo svaki vid uznemiravanja drugih, neki nalaze za shodno i daju sebi slobodu da to podstiču. I to u javnom prostoru, i to oni koji bi kao javne licnosti trebalo da imaju najveću odgovornost za izrečenu reč”, rekla je Mohajlovićeva.

Ona je ukazala da je važno da devojke i žene prepoznaju šta je sve seksualno uznemiravanje, ali i da o tome ne ćute već da prijave one zbog kojih se osećaju ugroženo.

Komentari (4)

zagor

10.04.2021 13:59

Nije prostak, on je debil!!!!

Boba

10.04.2021 17:21

Svakako da žene moraju biti zaštićenje od neprimerenog ponašanja bilo kog oblika od strane muških osoba! To je jasno svima! Ali brate ova žena se i previše lično eksponira koristeći okolnosti tuđih problema! Mislim da ona treba pod hitno da bude smenjena!

blablaćenje

10.04.2021 19:38

@Boba - I šta bi...?!? Ti je brani ali joj ZABRANI : DA RADI jer ti "misliš" a DA ŽIVI jer "umišljaš"!?! A da uradiš ti jedan skener lobanje... to bi je baš ODBRANILO?!? Ma, sebe radi!

Deda

10.04.2021 20:02

Moglobise reci debilcina.