Majka i beba
Profimedia.rs
Požar Crna Gora Rt veslo Tivat

Janko Đoković

Rt veslo u plamenu, Foto: Janko Đoković

Dramu koja se te noći odvijala na poluostrvu Luštica, strah i strepnju za svoje najmilije opisala je na Instragramu i obrušila se na lokalne vlasti zbog loše organizacije evakuacije.

Mama i njen sin evakuisani su jutro nakon što je požar buknuo sa Rta Veslo. Prema njenim rečima, pomoći nije bilo ni na vidiku gotovo cele noći, iako je vatra buknula oko ponoći, a kako kaže nadležni su to znali. Ona tvrdi da je organizacija bila toliko loša da, za to što je njena porodica spasena, može da zahvali samo bogu.

"Dovoljna je slika! Osećaj očaja i nemoći koji smo imali je nemoguće opisati. Stravična slika vatre koja sve guta i ogromnog dima nikada neće biti zaboravljena. Samo nas je dragi bog i naš heroj Maksim koji nas je probudio svojim plačem oko 02.30 kada je već dim ušao u kuću. Zahvaljujemo se ljudima dobre volje koji su rizikovali svoje živote da bi spasili naše! Nije nam jasno, da li je moguće da od ponoći do 7 sati ujutru niste uspeli pomoć sa mora da pošaljete znajući da je na Rt Veslu ostalo zarobljeno sigurno 150 ljudi, koji nisu imali nikakav drugi put nego more. Ljudi iz Kampa Veslo i mi koji imamo kuće tu, saterani na samu obalu mora koje je bilo led ledeno u buri, pritom na koje se spuštao dim i padao ogroman žar. Znali ste već oko ponoći da je sve to počelo i niko nije uspeo da alarmira nas i evakuiše. Sramota! I kakvih desetak Srba, bilo nas je bar pola iz Srbije. Sve zbog vaše sezone, ne znam samo koliko bi vam vredela da se igrom slučaja ovo drugačije završilo! Moja mlađa braća, beba i ja uspeli smo da se evakuišemo barkom, koja je slučajno prolazila pučinom. A iza nas su ostali članovi porodice, moja majka, sestra, brat i snajka plivajući boreći se za svoj život!", navela je ogorčena mama na Instagramu.

"Ne postoje reči i slike koje mogu opisati naše osećaje u tim momentima, pogotovo kada se razdvojiš od najbližih i ne znaš da li su živi. Pritom taksista koji zna sve šta se desilo i odakle smo pobegli, ženi sa troje dece naplaćuje vožnju do "hitne" u Herceg Novom 3,5 evra u kojoj nas sačeka obezbeđenje koje nas ne pušta unutra, jer su deca bez papuča i majica! Najbitnije je da ste "puni" zakona, a za naše živote možemo samo DRAGOM BOGU DA ZAHVALIMO", napisala je žena u svojoj potresnoj objavi.

Rt Veslo, gde su se mama i njena beba nalazile kada je požar počeo da besni, bila je jedna od kritičnih tačaka na Luštici. Snimci sa kopna, ali i sa mora pokazuju koliko je situacija bila ozbiljna u tom delu primorja.

 

Komentari (6)

zix

22.07.2017 08:44

Četvoromesečnu bebu nositi na letovanje u tudju državu i to sama mama. Nije se čestito oporavila od porodjaja.

tt

22.07.2017 10:01

@zix - Razumeo sam da imaju kucu dole, na tom Rtu. To znaci da placaju i porez toj drzavi i od nje moraju da ocekuju i pomoc u katastrofi

Zoki zoca

22.07.2017 08:59

A koj cete moj u Crnu goru...

ogi mne

22.07.2017 09:50

jedini se vi,gospodjo zalite na organizaciju spasavanja...cijeli region je pisao o tolikom pozrtvovanju vatrogasaca,dobrovoljaca,lokalnog stanovnistva...oni su svi heroji,nadljudskim naporima danonocno su se borili protiv vatrene stihije.nek je vas sram zbog ovakvog pisanja!!!

Anonimus

22.07.2017 11:09

@ogi mne - I pominje samo goste iz srbije, sta drugi nisu vazni..

Drita

22.07.2017 10:03

Ma kakva mama sa bebom od 4 meseca? Zrela je za pregled!