JEZIVO Zlo iz azila u Vršcu se dešava širom Srbije!

Psi u azilu su jeli jedni druge jer su ostali bez hrane

Azil za pse u Vršcu
Azil za pse u Vršcu, Foto: Milorad Milanković

Slike rastrgnutih i polupojedenih kučića iz vršačkog azila za pse „Drugi oktobar“, koje su pre nekoliko dana obišle Srbiju, uzbudile su mnoge duhove, a ostaje da se vidi hoće li krivična prijava koju je podnela radnica Snežana Mikulić protiv nadležnih u svom preduzeću imati efekta.

Kako „alo!“ saznaje, tužilaštvo bi od danas trebalo da počne sa prikupljanjem dokaza u pomenutom slučaju, a prema rečima Darka Trifunovića, profesora sa Fakulteta za bezbednost, ovakva slika je česta u azilima za pse širom Srbije, ne samo u vršcu.

- Srbija je dobila velike pare od EU za program „Uhvati, steriliši, pusti“, koji bi trebalo da reši problem pasa lutalica u narednih nekoliko godina. Nažalost, kao i kod mnogih donacija, pare su pokradene, pa zato i ne čudi što životinje nemaju dovoljno hrane da prežive, pa se dešavaju takve strašne stvari, kao što je to bio slučaj u vršcu. Ovo se sistematski dešava širom Srbije, jer se radi o velikom biznisu. I ne samo to, ne treba zaboraviti da su opštine i gradovi u prethodne tri godine isplatili preko milijardu dinara na ime odšteta za ujede pasa lutalica, pa možda nekome i ne odgovara da se isti sklone s ulica - navodi Trifunović i dodaje da se nada da će ko god da je odgovoran za zlo koje smo videli u azilu u vršcu na kraju i odgovarati.

O tome šta se sve dešava u našoj zemlji kada je reć o oktrutnosti prema životinjama, Trifunović kaže:

- Istog dana kada su deca u novom Sadu zapalila beskućnika, u Železniku su dečaci izgazili i zapalili benzinom osam štenaca, koje je hranila cela zgrada. Pa šta se to dešava s nama kada smo postali toliko monstruozni. Potreban nam je zakon koji će omogućiti da možemo da zaštitimo životinju ako vidimo da je neko muči, da tom idiotu koji to radi lupimo šamarčinu i da to bude nužna odbrana jer si odbranio jedan život, psa, mačke ili neke treće životinje - kaže profesor Fakulteta za bezbednost u Beogradu.

 • Korisnik: SANJA_BGD_BRE
  13/02/2017 - 21:31
  Bravo profesore,sve ste dobro rekli!!! Samo nam dobri zakoni trebaju!!!
 • Korisnik: EPAR
  13/02/2017 - 17:35
  Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinu i Uprava za šume i javni tužioci ( osnovni, viši, republički ) i organi svih jedinica lokalne samouprave: tolerišu ( rade za procenat? ) celo poglavlje KZ RS: krivična dela prema životnoj sredini i saučestvuju u tim delima činjenjem i nečinjenjem, Pri tom kradu EU donacije, ali i pare poreskih obveznika Srbije- što je motiv dela, životinje i staništa životinja su sredstvo KD, a njihova radna mesta daju im priliku.Tu su i kvazinaučnici.
 • Korisnik: Vrscanka
  13/02/2017 - 15:37
  ALO! Procesljajte novinari Vrsac malo bolje! To vam je moj savet,zbog vaseg posla,imacete materijala za pisanje do kraja godine! Pocevsi od bolnica,preko fabrika,sudova,policije,sitnih trgovina,pa da vidite sta je Vrsac i kako je nama u njemu!
  • cecili @Vrscanka
   13/02/2017 - 17:22
   Kad završite sa Vršcem dodjite u Požarevac pa istim redom.
  • Sosa @Vrscanka
   13/02/2017 - 17:37
   ja neznam kako je njemu u vama?Tu je vas veliki vodja Nele Čančarevic. Jesu li vam dobre bandere?
 • Korisnik: bugi
  13/02/2017 - 15:34
  HAHAHA, Banana drzava.....
 • Korisnik: Jad i beda
  13/02/2017 - 14:01
  To je ta gamad što je izmilela ispod vučićevog plašta. Krade, laže, ubija, iživljava se, a ti Srbijo ćuti i trpi. Bedni smo postali i ostali. Posle pasa, mi smo sledeći, ubijaćemo se međusobno za koru hleba kad nas ovi ovakvi pokradu do gole kože.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi