Azil za pse u Vršcu
Milorad Milanković
Azil za pse u Vršcu

Milorad Milanković

Azil za pse u Vršcu, Foto: Milorad Milanković

Slike rastrgnutih i polupojedenih kučića iz vršačkog azila za pse „Drugi oktobar“, koje su pre nekoliko dana obišle Srbiju, uzbudile su mnoge duhove, a ostaje da se vidi hoće li krivična prijava koju je podnela radnica Snežana Mikulić protiv nadležnih u svom preduzeću imati efekta.

Kako „alo!“ saznaje, tužilaštvo bi od danas trebalo da počne sa prikupljanjem dokaza u pomenutom slučaju, a prema rečima Darka Trifunovića, profesora sa Fakulteta za bezbednost, ovakva slika je česta u azilima za pse širom Srbije, ne samo u vršcu.

- Srbija je dobila velike pare od EU za program „Uhvati, steriliši, pusti“, koji bi trebalo da reši problem pasa lutalica u narednih nekoliko godina. Nažalost, kao i kod mnogih donacija, pare su pokradene, pa zato i ne čudi što životinje nemaju dovoljno hrane da prežive, pa se dešavaju takve strašne stvari, kao što je to bio slučaj u vršcu. Ovo se sistematski dešava širom Srbije, jer se radi o velikom biznisu. I ne samo to, ne treba zaboraviti da su opštine i gradovi u prethodne tri godine isplatili preko milijardu dinara na ime odšteta za ujede pasa lutalica, pa možda nekome i ne odgovara da se isti sklone s ulica - navodi Trifunović i dodaje da se nada da će ko god da je odgovoran za zlo koje smo videli u azilu u vršcu na kraju i odgovarati.

O tome šta se sve dešava u našoj zemlji kada je reć o oktrutnosti prema životinjama, Trifunović kaže:

- Istog dana kada su deca u novom Sadu zapalila beskućnika, u Železniku su dečaci izgazili i zapalili benzinom osam štenaca, koje je hranila cela zgrada. Pa šta se to dešava s nama kada smo postali toliko monstruozni. Potreban nam je zakon koji će omogućiti da možemo da zaštitimo životinju ako vidimo da je neko muči, da tom idiotu koji to radi lupimo šamarčinu i da to bude nužna odbrana jer si odbranio jedan život, psa, mačke ili neke treće životinje - kaže profesor Fakulteta za bezbednost u Beogradu.

Komentari (19)

Glad

13.02.2017 08:20

KAZEM JA TEŠKA GLAD PRETI SRBIJI. PA GDE JE TAJ MATIJEVIC STO KUPUJE DRŽAVNE ZGRADE? ZAR NI OTPAD IZ KLANICE NIJE MOGAO DATI, NEGO GA PRERADJUJE I PRODAJE NARODU? KO SU TI KOJI GODINAMA UZIMAJU RAZNO-RAZNE DONACIJE I STAVLJAJU U SVOJ DZEP U IME DEMOKRATIJE? SVI IZ AMA BAŠ SVAKE VLASTI PLJAČKAJU.

SRBIJA

13.02.2017 08:23

Azilanti kucici koji su stigli kamionom u Srbiju, i ugrožavaju bezbednost gradjana trpe kao i sami gradjani gladni. Recite koliko ste para uzeli za ovo a gde je ono da to sve evropska unija finansira. Gde su fondovi, prevejani lopovi?

Pare

13.02.2017 08:28

na videlo i hapsiti. Gde su pare EÙ? Gde su pare za hiljade migranata a narod kroz strujni udar ih placa? Isti scenario kao i sa dosovcima. Ne vidim ja razliku izmedju vas i njih? Iste kradje na isti način. Iste prevare sopstvenog i izgladnelog naroda i ovih životinja. Vracajte pare u namenjene fondove.!!!!

Ja

13.02.2017 14:02

@Pare - Ma sta mi mislili o migrantima ja moram da kazem - ogromne pare su uzeli za njih,a ti klinci se po ovom vremenu setaju po Obrenovcu i Beogradu u tankim duksericama, nisu se udostojili ni da im daju jakne, bilo kakve. Ja planiram da odnesem par jakni tamo u kasarnu, jer zaista je debilno gledati ih kako se tresu od hladnoce! I onda kao - humana vlast! Humana je samo da strpa sebi pare u dzep! Olosi!

Stojko

13.02.2017 08:51

Otisli smo mi odavno u onu stvar. Da su roditelji na vreme preuzeli brigu o svojoj deci ne bi gazili nesretne male pse koji nikom nista nisu uradili. nazalost jos uvek je krivicno delo izgaziti necije dete.

slavka

13.02.2017 08:59

Kazete pare iz donacija su pokradene. Pa kako to? Valjda ima to neku kontrolu dge ide naj novac. Očigledno da nema kao i mnoge stvari ovde. Dovodite u pitanje i druge donacije. Jadne životinje koje su spale da zavise od ovakvih ljudi. Potrpala bih ja njih u kaveze sa gladnim psima za primer drugima da pare idu za koga su poslate. Sramota. Sram vas bilo što ste zatvorili pse a novac za njihovu hranu stavili u džepove. Nećete dobro proći u životu.

saw

13.02.2017 09:02

glasali ste za sns sda gledajte zlo

Ja

13.02.2017 14:00

@saw - Ne njima je lakse da opale minus i misle da ce istina o njima tako nestati! Imaju li ti ljudi bar malo srama i stida?

Pancevac

13.02.2017 11:15

I opet glavni krivac je lazljiva kriminalna vlast na svim nivoima.Pogledajte samo sta su za ove godine stekli clanovi sns-a na vlasti pa ce svima biti jasno gde su pare i ko ih je pokrao.

kikipn

13.02.2017 12:33

Kod nas u Paracinu su sklopili ugovor sa azilom iz Vrnjacke Banje,i to je strasno.U kojim uslovima oni prevoze pse,letos u maloj prikolici stavili 15-ak krupnih psa.Psi dehidrirani,uplaseni,jednom curi krv iz usta,ma strasno.Moj komsiluk se skupio,svadjali smo se sa njima za jednu malu kucu iz ulice,a oni su tako bahati,nasrnuli su na jednog komsiju.Svi imaju lose komentare i iskustva sa ovim azilom,zove se AVENIJA i kazu da su uslovi tamo katastrofalni.

Av av

13.02.2017 14:38

@kikipn - SLAVE SE NOVE GODINE I PRAVE LUMPERAJKE. NAROD I PSI DA NESTANU POSLE IZBORA.

Ja

13.02.2017 13:58

I vi sad mislite da ste otkrili toplu vodu? Ja sam za to da se briga o azilima potpuno izuzme iz drzavne ingerencije, da se osnuje drustvo ljubitelja zivotinja Srbije kao pravno lice, koje ce da brine o tim azilima, u koje ce svako moci da udje kad hoce, svako ce moci da volontira ako zeli, novac cemo skupljati mi, odvajacemo od usta ako treba, nije problem navikli smo! Ali ovo zlo i lopovluk vise ne moze da se gleda, ja ovoj drzavi ne verujem vise nista!

Jad i beda

13.02.2017 14:01

To je ta gamad što je izmilela ispod vučićevog plašta. Krade, laže, ubija, iživljava se, a ti Srbijo ćuti i trpi. Bedni smo postali i ostali. Posle pasa, mi smo sledeći, ubijaćemo se međusobno za koru hleba kad nas ovi ovakvi pokradu do gole kože.

bugi

13.02.2017 15:34

HAHAHA, Banana drzava.....

Vrscanka

13.02.2017 15:37

ALO! Procesljajte novinari Vrsac malo bolje! To vam je moj savet,zbog vaseg posla,imacete materijala za pisanje do kraja godine! Pocevsi od bolnica,preko fabrika,sudova,policije,sitnih trgovina,pa da vidite sta je Vrsac i kako je nama u njemu!

cecili

13.02.2017 17:22

@Vrscanka - Kad završite sa Vršcem dodjite u Požarevac pa istim redom.

Sosa

13.02.2017 17:37

@Vrscanka - ja neznam kako je njemu u vama?Tu je vas veliki vodja Nele Čančarevic. Jesu li vam dobre bandere?

EPAR

13.02.2017 17:35

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinu i Uprava za šume i javni tužioci ( osnovni, viši, republički ) i organi svih jedinica lokalne samouprave: tolerišu ( rade za procenat? ) celo poglavlje KZ RS: krivična dela prema životnoj sredini i saučestvuju u tim delima činjenjem i nečinjenjem, Pri tom kradu EU donacije, ali i pare poreskih obveznika Srbije- što je motiv dela, životinje i staništa životinja su sredstvo KD, a njihova radna mesta daju im priliku.Tu su i kvazinaučnici.

SANJA_BGD_BRE

13.02.2017 21:31

Bravo profesore,sve ste dobro rekli!!! Samo nam dobri zakoni trebaju!!!