Zlatibor Lončar
Tanjug
Zlatibor Lončar

Tanjug

Foto: Tanjug

-Neko ko sebe naziva političarem, a odaziva se na Marinika Tepić, dozvoljava sebi, u okolnostima koje su nikad teže za svaki zdravstveni sistem u svetu, da napore lekara i ostalih medicinskih radnika „podrži“ tako što će da slika ćumeze i ćoškove koji su ostali posle njihove vlasti i, po običaju, predstavi ih na maliciozan i nedostojan način.

-Ono čega Marinika ne želi da se seti, a na šta je fotografije koje „šeruje“ bolno podsećaju, jeste kako je srpsko zdravstvo izgleddalo za vreme predsednika stranke kojoj trenutno pripada. I nama je bolno da podsećamo da je Srbija bila ocenjena kao država sa ubedljivo najgorim zdravstvenim sistemom u Evropi, da su pacijenti sami kupovali potrošni materijal za operacije, da nije bilo lekova, da za pacijente od retkih bolesti nije postojala budžetska stavka, da je najveća investicija bila popravka lifta u bolnici... i da ne nabrajamo više.

-Kada neko nema političku ideju i viziju, kada nema načina da se nečim pametnim i konstruktivnim predstavi građanima Srbije, onda ta i takva Marinika mora da traži pažnju „mase“ na društvenim mrežama, predstavljajući svoju sramotu, kao tuđu.

-Svojom nesposobnošću su doveli državu, samim tim i zdravstvo, na samu ivicu ambisa. Počeli smo sve to da popravljamo, ali i gradimo novo, ali toliko toga je uništeno i devastirano za vreme njihove vlasti, da ne možemo da stignemo sve da popravimo.

-Srećom građani Srbije, pa i ta i takva Marinika ima priliku da se leči u Srbiji u uslovima dostojnim čoveka i u skladu sa svim savremenim medicinskim tekovinama, izjavio je Zlatibor Lončar

Pročitajte još: