SRPSKA POLICIJSKA UNIJA PROGOVORILA O SAMOUBISTVU POLICAJCA Zgroženi smo političkom zloupotrebom smrti kolege! Ovo su tačni podaci o broju onih koji su digli ruku na sebe

"Moramo demantovati, takođe, pojedine komentare na društvenim mrežama..."

Promotvini spot MUP
Promotvini spot MUP, Foto: Youtube Printscreen

Rukovodstvo Srpske policijske unije zgroženo je činjenicom da se nedavni suicid u SIV-1 radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije B. Ž. (38) koristi kako bi pojedini sindikati koji deluju u okviru MUP-a dobili na značaju, a pojedini političari našli prostora da sebi podignu rejting.

Ovaj tragičan događaj nikako ne treba da bude predmet sindiklane, a ponajviše političke borbe, već momenat kada sve suprostavljene strane treba da sednu zajedno za sto i pronađu način kako da se ovaj problem što efikasnije rešava, ocenjuje Srpska policijska unija.

- Moramo demantovati takođe pojedine komentare na društvenim mrežama, da MUP ne čini ništa kako bi ovaj problem bio što efikasnije rešen.

Nedavno je MUP – Odeljenje za psihološku prevenciju pokrenulo akciju „Nisi sam, i mi smo tu za tebe“, a svim organizacionim jednicama MUP-a su deljeni letci kao deo psihološke prevencije zaposlenima.

Sačinjen je okvir za postupanje starešina u situacijama sa elementima rizika od suicida kod zaposlenih.

Srpska policijska unija ovim putem objavila je zvanične podatke o broju suicida radnika MUP-a u periodu od 2007. godine do 2018. godine: 2007. godina – 14 suicida 2008. godina – 10 suicida 2009. godina – 10 suicida 2010. godina – 11 suicida 2011. godina – 13 suicida 2012. godina – 12 suicida 2013. godina – 8 suicida 2014. godina – 5 suicida 2015. godina – 7 suicida 2016. godina – 6 suicida 2017. godina – 3 suicida 2018. godina – 4 suicida

 

Takođe, uvedena je telefonska linija MUP-a za hitnu psihološku pomoć koja je dostupna tokom 24 sata - navode iz Unije.

Broj telefona: 011/300-80-24, ili imejl: psiholoska.prevencija@mup.gov.rs

Za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke prevencije u izrazito stresnim situacijama, zaposleni mogu zakazati razgovor sa psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku delatnost i selekciju na broj 401-00, radnim danom u vremenu od 8.30 do 15.00 časova.

Po statistikama se vidi, navode iz Unije, da je broj suicida u drastičnom padu, što znači da je MUP preuzeo sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj problem bio što bolje rešavan.

Rukovodstvo Srpske policijske unije ujedno je izrazilo najiskrenije saučešće porodici tragično nastradalog kolege.

Tviter odgovor Biljane Popović Ivković
Tviter odgovor Biljane Popović Ivković, Foto: Twitter Printscreen

Podsećamo, prethodno se predstavnica opozicije Marinika Tepić, povodom ove smrti, oglasila na društvenim mrežama. Ona je pokušala da tragičnu smrt policajca dovede u vezu sa "stanjem u MUP-u".

Na to se oglasila državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova ističući da je pokušaj Marinike Tepić ništa drugo do zloupotreba.

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi