Prodavnica
Alo!/ Masanori Jošida
Prodavnica

Alo!/ Masanori Jošida

Prodavnica, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Najviše se kradu kafa, čokolade, alkohol, konzerve, parfemi, ali i benzin na pumpama

* Prema zakonu, krađa do 5.000 dinara nije krivično delo

* Kradljivci imaju pregršt lukavih trikova

U prodavnicama u Srbiji svakoga sata ukrade se roba vredna više od 10.000 evra! To znači da uprkos sve modernijim nadzornim kamerama i brojnom obezbeđenju lopovi iz marketa, parfimerija, butika i benzinskih stanica godišnje ukradu neverovatnih 90 miliona evra u robi!

Prema podacima, najviše se kradu kafa, čokolade, vina, sirevi, konzerve, šminka, parfemi, aparati za brijanje, preparati za sunčanje i sredstva protiv komaraca, a sve češće je na meti lopova i gorivo na pumpama. Najveći problem je što prema važećem zakonu ne može da se podnese krivična prijava ako je vrednost robe manja od 5.000 dinara, što lopovi jako dobro znaju i provlače se bez ikakve kazne.

Prodavnica

Alo!/ Dejan Briza

Prodavnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Kako je rekao šef obezbeđenja u jednom velikom marketu, kradljivci imaju pregršt trikova kako da prevare i radnike i nadzorne kamere.

Pročitajte još:

 

- Imali smo slučajeve da žene obuku trenerku koju uvuku u patike i preko toga suknju. Potom šetaju po radnji i guraju pod trenerku najrazličitije stvari, od salama preko dezodoransa do sredstava za komarce. Na kasi nam budu sumnjive jer izgledaju neobično krupne. Tako smo jednom uhvatili ženu koja je pet minuta vadila stvari ispod svoje garderobe i nakon toga od one korpulentne dame ostane mršava devojka. Sličnu stvar rade i muškarci, samo što oni ukradenu robu stavljaju u pantalone i pod majicu. Najgore je kada za krađu koriste decu. Događalo se i meni i kolegama da gomilu robe izvadimo iz kolica u kojima leži beba. Što je najgore, sve to što ukradu nisu obične stvari, pa da kažete - bio je gladan. U pitanju su najskuplje kafe, uvozne čokolade, italijanska vina, francuski sirevi, jednom rečju luksuz - otkriva.

Zatvorenici će izlaziti na slobodu svakog jutra u 8! Još strašnije je gde će ići nakon toga!

AUTOR: Alo.rs/ Kosovo online/ M. I. DATUM I VREME: 26.08.2019. 08:59 Očekuje se potvrda sledeće nedelje.

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete