Željko Mitrović uručio donaciju kolegama
printskrin
Željko Mitrović uručio donaciju kolegama

printskrin

Željko Mitrović uručio donaciju kolegama, Foto: printskrin

Međutim, neki zasposleni, poput reportera, snimatelja ili obezbeđenja, nisu u mogućnosti da posao obavljaju od kuće, zbog čega se Željko Mitrović pobrinuo da budu potpuno bezbedni dok obavljaju radnu obavezu. Željko Mitrović prepoznao je informisanje građana kao značajan segment borbe sa epidemijom, a kretanje medijskih radnika bez opreme veoma je opasno.

Pošto je svako od zaposlenih u medijskim kućama zaslužan za to što građani Srbije svakog dana imaju pravovremene, objektivne i neophodne informacije o stanju u zemlji i svetu zahvaćenom pandemijom koronavirusa, neophodno je da se ne izlažu riziku tokom obavljanja posla.

Željko Mitrović uručio donaciju kolegama

printskrin

Željko Mitrović uručio donaciju kolegama, Foto: printskrin

S obzirom na to da je u ovim teškim trenucima, kada se kao zemlja i pojedinačno suočavamo sa velikim izazovima, solidarnost najvažnija, Mitrović je odlučio da ono što je obezbedio svojim radnicima, podeli i sa radnicima drugih medijskih kuća.

Kako je vlasnik TV Pink otkupio proizvodnju opreme za suzbijanje epidemije, a preduzet je i čitav niz mera zaštite za zaposlene na Pinku kako bi u vreme zaraze program mogao da funkcioniše, odlučio je da da sve od sebe da radnici drugih medijskih kuća takođe budu zaštićeni dok obavljaju svoj posao.

Danas će Željko iste količine zaštitne opreme urućiti i radnicima štampanih medija u Srbiji, kao i bolnicama, te će na taj način dati svoj doprinos u borbi protiv epidemije virusa Covid-19.