Željko Mitrović dronovi
Promo
Željko Mitrović dronovi

Promo

Željko Mitrović dronovi, Foto: Promo

Poslednjih dana prošle godine Željko Mitrović otvorio je u Šimanovcima Pinkov istraživački razvojni centar (PR-DC). U prvih 6 meseci 2021. Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, najavio je proizvodnju demo modela dronova nosivosti 20, 50, 100 i 250 kg. Pre šest meseci napravio Flying car, koji je konačno poleteo 24. januara ove godine sa Željkom kao pilotom i taj datum slobodno možemo uzeti za prekretnicu u srpskom i evropskom vazduhoplovstvu. Danas, Željko Mitrović sa svojim timom, predstavio je na društvenoj mreži Instagram jednu posebno interesantnu stvar.

- Konstruisali smo lovca koji na nebu hvata sve neželjene i divlje dronove i druge letelice. Osposobljen je da samostalno prepoznaje i neutrališe nepoželjne dronove! Sistem je bolji od svih postojećih, jer ne izbacuje mrežu. Pogledajte snimak pažljivo!!! - napisao je on.

Željko Mitrović dronovi

Promo

Željko Mitrović dronovi, Foto: Promo

Došao je dan kada najnovija tehnologija dronova dolazi iz Srbije. PR-DC zajedno sa Željkom razmišlja unapred, jer se u budućnosti očekuje veliki broj dronova koji će nadletati i ideja je da se nepoželjni dronovi suzbiju na ovaj način. Zainteresovanost i primena u široke svrhe svakako će biti prisutna.

PROČITAJTE JOŠ: