Završena rasprava o izmenama Zakona o poreklu imovine

Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu čija primena počinje 12. marta 2021. godine.

Ljudi, građani, gužva, vreme
Ljudi, građani, gužva, vreme, Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Na izmene Zakona podnet je jedan amandman o kojem će poslanici raspravljati u četvrtak, 25. febraura.

Poslanici vladajuće koalicije podržali su izmene zakona na čijem će se udaru naći oni u koje se posumnja da za najviše tri godine imaju razliku od 150 hiljada evra uvećanja imovine od prijavljenih podataka. Ko ne bude mogao da dokaže da je na zakonit način stekao imovinu, ostaće bez tri četvrtine te vrednosti, a ako sud utrdi da je imovina stečena krivičnim delom, biće mu oduzet celokupni imetak.

Poslanici su završili i raspravu o predlogu Zakona o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, a po zaduženju Elektromreže Srbije na ime obaveze iz Sprazuma o zajmu za sprovođenje regionalnog programa za enregetsku efikasnost u prenosnom sistemu.

Ljudi, građani, gužva, vreme
Ljudi, građani, gužva, vreme, Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Završena je i rasprava o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Srbije i Nemačke razvojne banke, a taj novac će biti iskorišćen za unapređenje sistema energetske efikasnosti zgrade VMA u Beogradu.

Skupština Srbije sutra nastavlja rad raspravom o više međunarodnih sporazuma, među kojima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i EU, o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovinom ljudima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi