gradilište
PrintscreenYoutube
gradilište

PrintscreenYoutube

gradilište, Foto: PrintscreenYoutube

- Doneto je više od 300 rešenja sa nalogom različitih mera, više od 130 krivičnih i drugih kaznenih prijava, a zatvoreno je više od 160 gradilišta - rekla je Božović u razgovoru za Tanjug.

- Sada se ona sukcesivno sprovode. Do sada, u ovom periodu smo srušili dva nelegalna objekta površine više od 1000 kvadrata. Upravo je u toku izvršenje jednog građevinskog rešenja - navela je ona, pokazujući na objekat u Lozničkoj ulici na Vračaru.

Objašnjava da je u navedenom slučaju investitor odstupio od zadate građevinske dozvole a opštinska inspekcija, čija je to tada bila nadležnost, obustavila je radove.

- Ostao je ogroman iskop koji je punjen vodom i predstavlja veliku opasnost za građane, najviše za decu. A i mogući je izvor zaraze - ukazuje Božović, koja kaže da će doći do nasipanja, što smatra da će biti trajno rešenje.

Inspekcija se prilikom izrade plana i programa rušenja prvenstveno rukovodi zaštitom javnog interesa i bezbednosti građana, kaže ona te dodaje da će za 20-ak dana doći do novog uklanjanja nelegalnih objekata na senjačkoj pijaci.

- Kao građevinska inspekcija dajemo puni doprinos uređenju našeg grada - ističe Božović i navodi da građevinska inspekcija ne vodi evidenciju po opštinama, kada je u pitanju broj nelegalnih objekata koji su srušeni.

Ona kaže da je zahvaljujući saglasnosti Vlade Srbije, koja je prepoznala napore ali i potrebe za prijemom novih ljudi, dobijena saglasnost za zapošljavanje novih ljudi i da je jedan deo konkursa već sproveden.

- U toku je prijem, a na jesen očekujemo i drugi deo konkursa i iskoristila bih priliku da pozovem mlade koji su završili Građevinski i Arhitektonski fakultet da se prijave i pridruže nam se - zaključila je gradska sekretarka.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Meri

13.08.2020 17:32

Jedan primer, ulica Vojvodjanska, glavna ulica u Surčinu kod novog hrama kinez zida robnu kuću i verovatno gore stanove jer trenutno je kod 4 sprata inspekcija mu stavila traku i zabranu gradnje kod prvog sprata, a on čovek zida li zida. Tako da toliko o tome i radu inspekcije, a da ne pričam da su celo naselje napravili u Sterijinoj ulici ka aerodromu pa nikom ništa.