Hitna pomoć
Alo!/ Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju

* To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji

* Pacijent nije bio van zemlje i najverovatnije se zarazio prošlog meseca kada je boravio na planini pored jezera

To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji, a laboratorijski je potvrđen u Centru za javno zdravlje "Skoplje", prenosi portal A1on.

Korisnici duvana misle da je to normalno, pa se naviknu na prve pokazatelje! A sve češće se događa mladima

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 16.08.2019. 18:06 Najbitnije dijagnozu postaviti na vreme Rentgen Rentgenski snimak pluća, Foto: Shutterstock Hronična opstruktivna bolest pluća (HOB) karakteriše se ograničenjem protoka vazduha u disajnim putevima. Često je ograničenje protoka vazduha progresivno i udruženo sa zapaljenskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove.

Stevanović je precizirala da je 66-godišnji muškarac iz Skoplja prvo bio hospitalizovan u Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar" gde mu je postavljena dijagnoza bolesti koju prenosi komarci.

Ona je dodala da je on zbog pogoršanja zdravstvenog stanja pre sedam dana prebačen na Infektivnu kliniku na ođeljenje intenzivne nege gde je smešten sa dijagnostikovanom upalom mozga i diše uz pomoć aparata.

Pacijent nije bio van zemlje i najverovatnije se zarazio prošlog meseca kada je boravio na planini pored jezera, a prve simptome je osetio krajem jula.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta