Policija, specijalci
Alo!/ Masanori Jošida
Policija, specijalci

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, specijalci, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

„Srećom, one se sada dobre osećaju i u izolaciji su u manastiru koji je čuven po čudotvornim isceljenjima”, navodi naš izvor.

Njih tri su opakim virusom, prema našim informacijama, zarazili vernici koji su uprkos apelu da se zbog brzog širenja epidemije ne odlazi u verske objekte ipak u njih išli, a manastir, kao i crkve i hramovi SPC, ostao je otvoren za sve vernike. Monahinje su, prema rečima našeg izvora, bile primljene na infektivnoj klinici u obližnjem gradu, ali su zbog lake kliničke slike i činjenice da se osećaju dobro vraćene u manastir (ime mu ne objavljujemo zbog zaštite privatnosti), gde su sada u samoizolaciji.

- Taj manastir nadaleko je čuven po čudotvornim isceljenjima koja se u njemu dešavaju, mnogi su se tamo izlečili od raznih psihičkih tegoba, povratili vid, oslobodili se kostobolje i zato obično vrvi od ljudi. Ipak, od početka epidemije broj vernika koji su dolazili drastično se smanjio, ali bilo je onih koji su iz inostranstva došli u Srbiju posle dužeg vremena i poželeli da obiđu sveto mesto. Pošto su osetile blage simptome, monahinje su zatražile lekarsku pomoć, izvršeno je testiranje i utvrđeno je da su pozitivne na koronavirus. Srećom, one se sada osećaju dobro i u izolaciji su - navodi naš izvor iz tog kraja, dodajući da je manastir do daljeg zatvoren za vernike i da se ponekad ispred njega može videti patrola policije koja ga čuva.

Crkva, pravoslavlje,

Alo!/Vladimir Marković

Crkva, pravoslavlje, , Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ova informacija potvrđena nam je nezvanično i iz eparhije šumadijske, odakle nam je rečeno i da je situacija sada pod kontrolom.

- Prvo smo mislili da su zaražene dve monahinje, ali ipak se kasnije ustanovilo da samo jedna ima virus. Sve tri su dobro, hvala Bogu. Pridržavaju sve svih preporuka, kao što su i od početka. One se sigurno nisu zarazile jer su negde išle i neodgovorno se ponašale - zaključuje naš sagovornik. 

U izolaciji i žena koja prodaje cveće ispred manastira

U kućnoj izolaciji nalazi se, kako smo saznali, i žena koja prodaje cveće ispred ovog manastira, ali ona, prema našim informacijama, nije pozitivna na koronavirus.

Preminuo i veroučitelj iz Valjeva

Od posledica koronavirusa preminuo je prošle nedelje episkop valjevski Milutin, a u nedelju veče i veroučitelj iz Valjeva koji je bio 1980. godište. U tom gradu još nekoliko sveštenika trenutno se bori s opakim virusom.